Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Webcam cover

Na het horen van een verontrustend verhaal heb ik zelf ook meteen een webcam cover aangeschaft. Een goede vriend van me heeft een dochter die het slachtoffer is geworden van hackers. Ze had van een zogenaamde vriend op school een usb-stick gekregen waar films op zouden staan. Bij nader inzien bleek de usb-stick naast films ook de nodige malware te bevatten. Het ging hier om malware waarbij een hacker de camera van de laptop van de dochter had overgenomen. Er werd gewoon naar haar gekeken via de camera van haar laptop terwijl ze het zelf niet in de gaten had. Na een poosje kreeg de dochter ineens een filmpje van zichzelf toegestuurd terwijl ze thuis was. Er werd gedreigd om het filmpje online te plaatsen mits er een flink bedrag betaald zou worden. De dochter die doodsbang was, heeft meteen haar vader ingeschakeld. De vader, een expert op het gebied van cybersecurity besloot om aangifte te doen en om het bedrag over te maken. In samenwerking met de politie heeft men het geld gevolgd en is men bij de dader terechtgekomen. Het bewuste filmpje is gelukkig nooit online verschenen, maar je moet er ook niet aan denken wat er was gebeurd als het wel zou zijn geplaatst. Dit meisje is met de schrik vrijgekomen, maar dergelijke filmpjes hebben al vele levens verwoest. Met een webcam cover kan je voorkomen dat dit soort dingen gebeuren. Na het horen van het verhaal heb ik zelf ook een webcam cover gekocht.

Webcam cover ook tegen inbraak

Met een webcam cover kan je voorkomen dat je heimelijk wordt gefilmd wanneer je niks in de gaten hebt. Nu wordt deze manier van hacken ook gebruikt door andere criminelen. Ook inbrekers hebben deze methode ontdekt. Inbrekers kunnen precies zien wat er in je huis te halen valt en wanneer je er niet bent. Zo wordt je een uiterst gemakkelijk doelwit. Met een webcam cover voorkom je dit soort ellende!

Wees verstandig

Een webcam cover is zeer goedkoop en uiterst doeltreffend tegen dit soort vormen van cybercrime. Wees daarom verstandig en schaf daarom ook een webcam cover aan. Met een webcam cover voorkom je dat er door hackers wordt meegekeken via de camera van je laptop.