Gulfamanaflashwebsites

Een gasveer is een product dat door sommige mensen veel gebruikt wordt. Toch zijn er veel mensen die niet weten wat een gasveer is en wat je hiermee kunt doen. Zo bestaat een gasveer uit een cilinder met een zuiger waardoor het gas in de clinider wordt samengeperst waardoor er een verende werking komt. Door een ventiel in de gasveer wordt de beweging gedempt zodat hij nier door blijft gaan en er een stop op zit. Daarnaast zijn er verschillende gasveren die je kunt gebruiken. En je moet dan even kijken welke gasveer het beste voor jou is. 

De verschillende gasveren 

Als eerste heb je de gasdrukveer. Dit is de veer die het meeste gebruikt wordt door de meeste mensen en bedrijven. In het begin is de gasdrukveer uitgeschoven en er is dus een druk nodig om deze veer in te drukken. Daarnaast is er ook de gasstrekveer. Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van de gasdrukveer. Deze veer is dus ingedrukt en er is dan druk nodig om deze veer uit te schuiven. Het nadeel is wel dat sommige gasveren blokkeerbaar zijn. De zuigerstang is dan hol en door een stangetje door de holle zuigerstang kan een ventiel in de zuiger geopend worden. 

Voorbeelden ervan

Een voorbeeld van een blokkerbare gasveer is die van in een bureaustoel, en een voorbeeld van een niet blokkeerbare gasveer is die van in de achterklep van een auto. Meestal is het gas in een gasveer stikstofgas. Om te zuiger goed af te sluiten en te smeren wordt meestal olie gebruikt.