Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Wat zijn Artist impressions en waarvoor kunnen ze gebruikt worden?

Artist impressions zijn afbeeldingen van bijvoorbeeld een ruimte of gebouw, die eigenlijk (nog) niet bestaat of bijvoorbeeld niet goed zijn vast te leggen door middel van fotografie. Een artist impressie geeft een sfeervol beeld van deze ruimte.

Veel mensen hebben moeite om zich een project voor te stellen. Het kopen van bijvoorbeeld een woning van een papieren tekening, is voor veel mensen enorm spannend. Hoe zal de toekomstige woning er nou echt uit komen te zien en welke indeling past het beste bij de woning?

Een artist impression laten maken biedt dan echt uitkomst.

De sfeervolle afbeeldingen van een artist impression kunnen worden gebruikt voor de verkoop van een project. Deze afbeeldingen zie je bijvoorbeeld terug op bouwborden, op de verkoopwebsite of in de verkoopbrochure. Niet alleen potentiële kopers maken handig gebruik van deze impressies.

Een artist impression kan ook gebruikt worden om bijvoorbeeld de gemeente in te lichten over de projecten waar vergunning voor wordt aangevraagd of buurtbewoners die benieuwd zijn naar de te realiseren plannen.

Maar, niet alleen potentiële kopers of omwonenden zijn geïnteresseerd in deze sfeerbeelden. Architecten maken ook vaak gebruik van artist impressions om te bepalen welke structuren er bij de bouw gebruikt zullen worden. Hoe staat het bijvoorbeeld om donkere stenen te gebruiken en welke kleur kozijnen past daar wel of absoluut niet bij?

Binnenhuisarchitecten werken natuurlijk ook vaak met deze impressies. De sfeer en stijl kunnen compleet worden aangepast op de wensen van de doelgroep. Kiest iemand voor een heel strak en modern interieur? Dan kan de artist impression hier helemaal op aangepast worden. Liever een landelijke of romantische interieurstijl? Geen probleem!

 

Artist impressions kunnen dus op vele manieren gebruikt worden en zijn inmiddels niet meer weg te denken bij de realisatie van nieuw te bouwen woningen en gebouwen of bijvoorbeeld bij renovaties.

De impressies kunnen zowel worden gemaakt van interieur als exterieur of bijvoorbeeld in vogelvlucht zodat de omgeving nog iets beter zichtbaar wordt.

Blaised is ontstaan vanuit een groeiende passie voor beeld en architectuur. Wij hebben uitgebreide bouwkundige kennis en kunnen hierdoor al werken vanaf schets of foto’s. Het lezen van uw tekening of ontwerp is onze tweede natuur. Dit gegeven en het feit dat wij ons werk met veel liefde doen, zorgt er voor dat wij u met veel plezier van dienst zijn. Blaised realiseert onder andere 3D impressies, 3D modellen, maquettes, interieur en exterieur impressies, verkoopbrochures, websites en fotografie van uw project. Neem contact op voor de mogelijkheden.

https://www.blaised.nl/diensten/artist-impression.html