Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Wat te doen bij een verstopping in uw afvoerleiding?

Het gebeurt in elk huishouden wel eens: een verstopte afvoerleiding van de gootsteen. Het liefste schakelt u snel een loodgieter in om de verstopping te verhelpen, maar wacht hiermee. Met onderstaand stappenplan is het een fluitje van een cent om uw verstopping snel zelf te verhelpen. Komt u er niet uit? Dan kunt u altijd nog uw loodgieter inschakelen.

Stap 1: De ontstopper

De bekende rubberen ontstopper is in elk huis wel aanwezig, alleen wordt niet altijd gebruikt. Dit is het moment om de ontstopper uit uw kast te halen! De rubberen ontstopper is de makkelijkste manier om korte metten te maken met uw verstopping.

Om te beginnen laat u een laagje water in uw gootsteen lopen en sluit u de overloop af door middel van een doek. Hierna brengt u de rubberen ontstopper aan op het putje van uw gootsteen en zorgt u dat de u een aantal keer hard op en neer pompt. Na dit een aantal keer gedaan te hebben trekt u de rubberen ontstopper hard van het putje af. Deze twee stappen herhaalt u een aantal keer en controleer tussendoor of de verstopping minder wordt. Is de verstopping nog niet verholpen door de rubberen ontstopper? Lees dan de volgende stap.

Stap 2: Schoonmaken van de zwanenhals

Na het gebruiken van de ontstopper gaat u de zwanenhals van uw gootsteen schoonmaken. Om de zwanenhals schoon te maken moet u de beker van uw gootsteen los draaien. Denk er wel aan dat er vuil water vrij komt bij het losmaken. Zorg daarom dat er een emmer onder uw gootsteen staat om het vuile water op te vangen. Wanneer de verstopping niet zichtbaar is na het openen van de beker van uw gootsteen, kunt u voorzichtig met een klerenhanger o.i.d. in de leiding proberen de verstopping te vinden. De kans is groot dat u verstopping verholpen zal zijn. Is dit niet het geval? Lees dan de volgende stap.

Stap 3: ontstoppingsmiddel

Als de vorige stappen geen effect hebben gebruik dan ontstoppingsmiddel. Denk er wel aan dat de meeste middelen slecht zijn voor het milieu en uw leidingen mogelijk kunnen beschadigen. Bijvoorbeeld baking soda is een natuurlijke ontstopper die niet slecht is voor het milieu.

 

Bent u toch opzoek naar een loodgieter die uw verstopping snel en milieuvriendelijk kan verhelpen? Schakel dan SAM Loodgieter Leiden in voor snelle hulp bij uw verstopping.