Gulfamanaflashwebsites

Lamelparket is op dit moment een van de meest verkochte houten vloeren bij Bax Houthandel. Lamelparket bestaat vaak uit drie lagen. Meestal zijn de onderste lagen van populierenhout en de bovenste laag van eikenhout. Deze lagen zijn zo aan elkaar verlijmd dat ze tegen elkaar in werken. Hierdoor zal lamelparket ten opzichte van een massieve houten vloer minder werken. Een groot voordeel hiervan is dat bij wisselende luchtvochtigheid een lamelparket vloer niet krimpt of uitzet. Dit maakt de vloer ideaal dus voor grote ruimtes. Bij Bax Houthandel zijn er twee soorten goedkoop lamelparket verkrijgbaar, namelijk budget lamelparket en multiplank lamelparket.

Voordelen van lamelparket

Zoals hierboven al aangegeven is een groot voordeel van lamelparket dus dat de vloer bijna niet krimpt of uitzet. Een ander voordeel is de prijs. Lamelparket is namelijk stukken goedkoper dan een massieve eikenhouten vloer. Doordat alleen de toplaag van eiken is en deze laag maar enkele millimeters dik is, is lamelparket aanzienlijk goedkoper dan massief eiken. Op de stabiliteit of levensduur heeft een dergelijke dunne toplaag overigens geen enkele invloed en ook is de vloer te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Logisch dus dat lamelparket een van de best verkochte houten vloeren is bij Bax Houthandel.

Nadelen van lamelparket

Naast deze voordelen kleven er toch ook een aantal nadelen aan lamelparket. Zo kan het gebeuren dat de toplaag van het lamelparket loslaat of gaat scheuren. De kans hierop is een stuk kleiner als je op de volgende aspecten let bij het aankopen van lamelparket. Let er bijvoorbeeld op dat de toplaag niet te dun is. Een toplaag van minder dan 3 millimeter kan namelijk sneller scheuren. De onderlaag dient kwalitatief goed te zijn en er dient een goede lijnverbinding te zijn. Kijk ook naar de houtsoort die wordt gebruikt voor het lamelparket. Tropische houtsoorten komen bijvoorbeeld vaak uit landen waar de luchtvochtigheid hoog is. Deze houtsoort zal dan ook sneller scheuren bij een lage luchtvochtigheid in uw woning. Sowieso is het altijd verstandig de luchtvochtigheid goed in de gaten te houden. Want hout is en blijft natuurlijk een levend product dat na verwerking altijd zal blijven werken in grote of mindere mate. Gelukkig is dit bij lamelparket dus aanzienlijk minder maar het is wel iets om altijd rekening mee te blijven houden.