Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Wat is een slotenmaker?

Een slotenmaker is een vakman die zich gespecialiseerd heeft in sloten en inbraakpreventie. Als slotenmaker ben je verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, zoals: het namaken van sleutels, het adviseren over sloten en het installeren van sloten bij mensen thuis. Ook kan een slotenmaker helpen om deuren open te maken als mensen hun sleutels vergeten zijn, of als een slot niet meer werkt. Een slotenmaker is vaak een allround specialist. Het is een grote verantwoordelijkheid als het aankomt op het adviseren van mensen. Daarnaast zijn de werkzaamheden aan te merken als specialist.

Veiligheidssloten

De kunst van een slotenmaker is het open krijgen van een deur zonder schade te brengen aan de deur. Door de veiligheidssloten is het openen van een deur soms echt geen gemakkelijke opgave, ook is het soms ook niet mogelijk om een deur open te krijgen zonder schade. Daarnaast is een slotenmaker een adviseur op het gebied van veilig wonen. Als slotenmaker kan het zijn dat je gecertificeerd bent door de politie als inbraakpreventie medewerker. Inbraakpreventie heeft te maken met de algemene veiligheid in een woonwijk.

 Slotenmaker met kennis

Als slotenmaker kun je werkzaam zijn voor een beveiligingsbedrijf, deurbeslag winkel, slotenmaker, groothandel of als zzp’er. Binnen dit beroep werken er veel zelfstandig ondernemers die hun werkzaamheden en diensten vaak combineren met andere werkzaamheden. Een belangrijke eigenschap als slotenmaker is dat je over een goede communicatieve vaardigheid beschikt. Dit is een belangrijke eigenschap omdat, je met veel klanten te maken zal krijgen die je moet kunnen adviseren. Ook is het van belang om voldoende vakinhoudelijke kennis te bezitten. Neem gerust eens een kijkje bij de Slotenmaker in Arnhem.