Gulfamanaflashwebsites

Redenen om jouw schoorsteen te laten vegen

Om verschillende problemen te vermijden, is het belangrijk om tijdig je schoorsteen te laten reinigen. Indien je dit niet regelmatig laat doen, ontstaan er roetdeeltjes in de schoorsteen waardoor de kans op een schoorsteenbrand groter wordt. Een schoorsteenreiniging is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw schoorsteen veilig en goed functioneert.

Daarnaast heeft een propere schoorsteen een positief effect op je energiefactuur. Je zal minder verbruiken, wat ook nog eens het milieu ten goede komt.

Ten slotte is het reinigen door erkende schouwvegers  verplicht als je een geldig bewijs wilt voor jouw brandverzekering.

Schoorsteenvegen, hoe gebeurt het?

Een schoorsteen kan op twee manieren gereinigd worden: van boven naar onder of van onder naar boven.

De meeste schoorsteenreinigers gaan van boven naar onder te werk om het vuil tot een minimum te beperken. Dit doen ze door via het dak een borstel met een kogel naar beneden te laten en vervolgens naar boven te trekken. Zo schuurt de borstel het roet los.

De andere manier, van onder naar boven, gebeurt met behulp van een borstel aan een lange stok.

Prijs schoorsteenvegen

De prijs van een schoorsteenveger hangt af van het type reiniging en het aantal rookkanalen. Gemiddeld kan je zich verwachten aan een prijs tussen 60 en 100 euro. Voor een schoorsteenveger van goede prijs/kwaliteit, ben je bij De Schoorsteenreiniger  aan het juiste adres.

 

https://de-schoorsteenreiniger.be/