Gulfamanaflashwebsites

Het verhelpen van een verstopte afvoerleiding is een moeilijke klus en daarnaast is de kans groot dat deze na een paar weken weer terug is. Daarom is het belangrijk dat u een verstopping leert te voorkomen. Door dit artikel te lezen vergroot is de kans dat een verstopping in uw afvoerleiding tot de verleden tijd zal behoren.

Frituurvet

Er zijn gezinnen waar het frituurvet door de gootsteen wordt weg gespoeld. Dit is niet alleen slecht voor het milieu, maar de kans dat u leidingen hierdoor verstopt raken is zeer groot. Weg gooien van frituurvet in de wc is net zo slecht. Breng uw frituurvet naar de daarvoor aangewezen locaties op bij u in de buurt. Deze zijn eenvoudig te vinden op internet en het scheelt u een hoop zorgen en het milieu zal u dankbaar zijn. Van het frituurvet wordt namelijk een biobrandstof gemaakt!

Gegeten? Niet gelijk in de vaatwasser

Wanneer mensen hebben (avond) gegeten, gebeurt het vaak dat de borden linea recta in de vaatwasser worden gezet. Vooral wanneer u avond heeft gegeten is de kans groot dat er nog vet resten op uw bord zitten. Zorg er daarom voor dat uw borden eerst even snel worden leeg gemaakt in een prullenbak. Zo voorkomt u dat het vet zich op gaat hopen in de afvoer van uw vaatwasser.

Doucheputje

In het doucheputje en het putje van uw gootsteen blijven haren en etensresten zitten. Leeg deze daarom dagelijks om te voorkomen dat deze in uw afvoer komen te zitten. Leeg daarnaast ook met regelmaat uw sifon. Veel mensen vergeten dit, maar door dit met regelmaat te doen verkleint u de kans op een verstopping.

 

Voor advies en hulp bij een verstopping kunt u 24/7 contact opnemen met uw loodgieter in Leiden.