Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Vijf keer bijzondere Carnavalskostuums, wat ga jij (niet) doen?

Vijf keer bijzondere Carnavalskostuums, wat ga jij (niet) doen?

Elk jaar moet je weer kiezen voor geschikte Carnavalskleding, je gaat natuurlijk niet in hetzelfde kostuum als vorig jaar! Een boerenkiel of een een oud T-shirt die je met viltstift voorziet van een “leuke” slogan is niet echt een look waar je mee zult opvallen. Maar je moet ook opletten met kostuums die misschien teveel opvallen, omdat je daarmee compleet uit de toon valt. Welke feestkleding past bij jou, en wat kun je beter links laten liggen?

1. Bekende mensen en politici

Je moet altijd oppassen met bekende figuren, de uiterste houdbaarheidsdatum kan snel verstrijken. Van Barack Obama naar Donald Trump, of toch als Hillary Clinton? Je kunt het ook dichter bij huis houden met een Geert Wilders pruik. Bedenk vooraf of je een politiek statement wilt maken, of gewoon een leuk feestje wilt bouwen.

2. Andere culturen

De Geisha kleding, Afro pruiken en andere culturele clichés blijven populair, maar houd er wel een beetje rekening mee dat we in een multiculturele samenleving wonen. Amerikanen snappen niets van onze obsessie met Zwarte Piet vanwege hun historie met slavernij en “Blackface”. De meeste Nederlanders zien dit probleem niet zo, omdat het Sinterklaasfeest zo ingeburgerd is. Een Disco outfit met Afro pruik kan prachtig staan, maar denk twee keer na voordat je die witte huid bruin gaat schminken. Misschien is alleen de outfit al voldoende, die schmink wordt alleen maar een kliederboel. Een feestganger met roots in Suriname hoeft toch ook niet haar gezicht wit te maken als Zeeuws Meisje met grote klompen? Als je als Smurf gaat maken we een uitzondering…

3. Steampunk en Magie

Voor de Carnavalsvierders die graag veel aandacht besteden aan hun kostuum maar niet zo van felle kleurtjes houden is Steampunk wellicht een goed idee. Steampunk is een soort combinatie van moderne technologie met de stijl van vroeger, denk aan de verhalen van Jules Verne en H.G. Wells. De kleuren zijn voornamelijk bruin en koper, met riemen van leer, details van hout of koper, en high tech snufjes in een retro stijl. Door fantasyboeken en films zoals Harry Potter kun je ook prachtige en stijlvolle kleding samenstellen met veel zwart.

4. Let op de accessoires

Wanneer je de keuze hebt gemaakt voor een bepaalde look, moet je dat ook consequent doorvoeren. Een boer loopt op klompen, niet op sportschoenen. Met een bloemetjesjurk moet je ook een bijpassende bloemetjestas, corsage, grote bril, ketting en wellicht een mandje met verse bloemetjes om uit te delen opsporen. Met accessoires maak je elke outfit helemaal af!

5. Carnavalskleding kiezen met je vrienden

In Limburg zijn ze vaak een groot deel van het jaar bezig met het ontwerpen en naaien van kleding. Dat hoeft natuurlijk niet, er is genoeg feestkleding te koop, je kunt wel met je vrienden een herkenbare stijl kiezen en die samen dragen. Zo val je als team extra op, het is ook heel handig wanneer je in de drukte jouw vrienden bent verloren. Je hoeft niet dezelfde kleding te dragen, maar kies wel voor hetzelfde thema. Er is bijna elk jaar wel een nieuwe “Pirates” film met Johnny Depp, als groep piraten komt je altijd goed voor de dag!

Welke feestkleding past bij jou? De juiste outfit kiezen is bijna net zo leuk als Carnaval vieren, ga samen met je vrienden online shoppen voor de leukste feestartikelen en accessoires.

https://www.feestbeest.nl/feestartikelen.html