Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Tips voor een zorgeloze badkamerrenovatie

Wil je jouw badkamer verbouwen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen en wat er allemaal bij komt kijken? Een badkamer is een zalige plek om tot rust te komen, maar voor je kan genieten van je nieuwe plek is het belangrijk om stil te staan bij de keuzes die je maakt tijdens het renovatieproces. Een badkamerrenovatie is een hele klus dus als je niet voor verrassingen wilt komen te staan, kan je best op voorhand een gedetailleerd stappenplan maken en goed stilstaan bij de keuzes die je maakt.

Hier vind je enkele tips om jouw badkamerrenovatie vlot en stressloos te laten verlopen.

Begin met een goede planning te maken

Het is belangrijk om voldoende tijd te nemen om een uitgebreide planning op te stellen. Door hier op voorhand voldoende aandacht aan te besteden, zullen je renovatiewerken vlotter verlopen met minder tegenslagen. Zijn er bepaalde zaken die als eerste moeten gebeuren? Is er voldoende bewegingsruimte vrijgehouden?

Kies de juiste materialen voor een lange levensduur

Nadat je planning is opgesteld is het belangrijk om de juiste keuzes te maken op vlak van materiaal en verlichting om nog lang te kunnen genieten van jouw gloednieuwe badkamer. Een badkamer is een vochtige ruimte dus het is essentieel om voor waterbestendige materialen en vloeren te kiezen zodat u jarenlang kan genieten van uw nieuwe badkamer.

Licht

Combineer sfeerverlichting met centrale verlichting aan het plafond en de wastafels, zeker als er weinig of geen ramen zijn.

Ventilatiemogelijkheden

Om vochtproblemen te vermijden is het belangrijk om in jouw badkamer voldoende verluchtingsmogelijkheden te voorzien. Bij een gebrek aan ramen installeer je best een goed werkend ventilatiesysteem zodat er geen schimmels kunnen ontstaan.

Waterdichte vloer en verf

Aangezien een badkamer vaak nat wordt, moet je bij de keuze van materialen en vloeren rekening houden met de waterbestendigheid ervan. Denk hierbij ook aan waterbestendige verf en lijm. Daarnaast let je best op met gladde tegels.

 

https://www.bathman.be/badkamerrenovatie-antwerpen/