Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Teambuilding in een escape room

Je hebt er ongetwijfeld van gehoord. Want de escape room is tegenwoordig erg in trek. Als je op maandag aan een collega vraagt: “Wat heb je in het weekend gedaan?” Dan is de kans aanwezig dat hij antwoord met: “Ik heb een leuk uitje gehad in een escape room”. Dit is niet zo vreemd, want de escape room is een erg leuke activiteit om te doen.

Spelregels van de escape room

De spelregels zijn heel eenvoudig. Samen met je medespelers laat je je opsluiten in een kamer. Een kamer waaruit je mag proberen te ontsnappen. En dit lukt alleen als je op tijd alle puzzels weet op te lossen. Klinkt allemaal makkelijk of niet? Hoewel de spelregels van de escape room duidelijk zijn moet je de moeilijkheidsgraad ervan niet onderschatten. Voor de meeste groepen is het nog een hele uitdaging om binnen de tijd uit de afgesloten kamer te ontsnappen.

Escape game: een uitstekend teambuildingsactiviteit

De escape room is geschikt voor verschillende doelgroepen. Behalve met vrienden en familie kan je een escape game ook bijvoorbeeld doen met je collega’s. Het is zelfs een uitstekende teambuildingsactiviteit.

Dit komt omdat men in een escape room, net zoals op het werk, erg goed moet samenwerken. Vooral het goed communiceren met je medespelers is erg belangrijk. Je moet goed met elkaar overleggen om tot creatieve oplossingen te komen. Deze goede samenwerking in de escape room kan een dag later zomaar een vervolg kunnen krijgen in een project.

Verder is het natuurlijk een activiteit buiten het werk om. Je collega’s gedragen zich dan toch losser en minder formeel. Zo leer je je collega’s dus van een hele andere kant kennen. Verborgen talenten worden ontdekt. Wie had bijvoorbeeld verwacht dat de stille junior in een hoekje de leiding zal nemen in het oplossen van de moeilijkste puzzels? Of dat de financial planner door de mand valt en eigenlijk helemaal niet kan rekenen? 

Escape room Arrangement

Bij de meeste escape rooms is het mogelijk om een escape room arrangement af te nemen. Dan kan je een escape room combineren met een etentje. Ideaal voor een bedrijfsuitje. Want na de vele herseninspanning in de escape room is het tijd voor wat rust. Iets wat jullie na jullie ontsnapping dik verdiend hebben. Tijdens het eten kan men dan met collega’s rustig napraten over de puzzels en jullie beleving van de escape room.

Kortom, een escape room is behalve een spannend uitje ook heel erg leerzaam. Dus als je nog een activiteit zoekt als bedrijfsuitje, dan is een escaperoom een goede keuze.

Ga naar de website van Xcape Logix Escape Room voor meer informatie.

https://www.xcapelogix.nl/