Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Scooter olie kopen

Als je een 4-takt scooter rijdt zul je regelmatig de scooter olie moeten controleren en verversen. Er zweven op internet veel adviezen rond die elkaar nogal eens tegenspreken. Wat zijn de meest gestelde vragen over scooter olie en wat zijn de antwoorden? We zetten ze hier voor je op een rijtje:

 

Hoe weet ik of er voldoende olie in mijn scooter zit?

Elke scooter is uitgerust met een oliereservoir en een peilstok. In de handleiding van de scooter kun je precies zien waar dit reservoir zich bevindt en hoe je het scooter oliepeil kunt controleren. Vaak is dat een kunstof pin die je los kunt draaien. Op de pin worden markeerpunten aangegeven. Bij 4-takt scooters wordt er overigens weinig olie verbruikt.

 

En als er teveel scooter olie in het reservoir zit?

Als blijkt dat je teveel scooter olie in het reservoir hebt zul je die eruit moeten laten lopen, meestal via de draaidop aan de onderzijde. Teveel olie is ook zeker niet goed voor de motor. Vaak gaat er pakweg 0,8 liter olie in het reservoir.

 

Wanneer moet ik de scooter olie vervangen?

Er zijn standaard adviezen, toch kan dit afwijken per merk en type scooter. Ook hier is het raadplegen van de handleiding de eerste stap, neem anders even contact op met de leverancier. Vaak moet je na pakweg 500 km de inloopolie vervangen en vervolgens op pakweg 3000 en 6000 km. Andere merken adviseren je na elke 1000 km de olie te vervangen. Beter te vroeg dan te laat, enkele euro’s uitsparen op scooter olie kan je later veel geld kosten aan reparatie!

 

Als je zorgt voor de juiste hoeveelheid scooter olie en deze op tijd vervangt zal jouw scooter een stuk langer meegaan. Wanneer je deze controles niet op tijd uitvoert kan dat fikse schade toebrengen aan de motor en andere onderdelen in de scooter. De reparatiekosten van de scooter zullen dan een stuk hoger uitvallen dan de prijs van een liter scooter olie!

http://www.e46.nl/verkeer/scooter-olie-kopen-online/