Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Schuifmaat kopen?

Als u werkzaam bent in de bouw of als u uw huis aan het verbouwen bent dan zijn er altijd wel dingen die u zo nauwkeurig mogelijk wilt opmeten. Een schuifmaat kan de uitkomst bieden, want hiermee kunt u nauwkeurig buitenmaten, binnenmaten en dieptematen meten. Wilt u ook een schuifmaat kopen? Dan is het voordat u een aankoop doet handig om eerst deze blog te lezen. Zo weet u precies waar u op moet letten, zodat u de juiste aankoop doet.

Anologe of digitale schuifmaat?

Allereerst is het handig om te weten dat we schuifmaten in twee soorten verdelen, namelijk de analoge schuifmaat en de digitale schuifmaat. De aflezing van een analoge schuifmaat kan met 0,05mm (1/20mm) of met 0,02 (1/50) mm zijn. Bij een digitale schuifmaat is een afmeting van 0,01mm mogelijk. Bij Hogetex kunt u terecht voor beide soorten schuifmaten. Vraag uzelf af wat u prettiger vindt tijdens het werken.

Specifieke doeleinden

Ook is het belangrijk dat u nagaat waar u de schuifmaat voor nodig heeft. Moet u een bepaald werkstuk afmeten? Dan heeft u een aftekenschuifmaat nodig. Moet u iets meten in de diepte? Kies dan voor een diepteschuifmaat. En als u de diepte van een remschijf moet meten dan heeft u een remschijfschuifmaat nodig. Kortom: ze zijn in er allerlei diverse uitvoeringen, geschikt voor specifieke doeleinden. Kies er dus eentje uit die past bij uw werkzaamheden, zodat u zeker weet dat u de juiste aankoop doet.

Beschermingsgraad

Er komt nog meer kijken bij het kiezen van een geschikte schuifmaat. Heeft u al eens gedacht aan een schuifmaat met beschermingsgraad? U wilt natuurlijk niet dat uw onlangs gekochte schuifmaat snel kapotgaat. Daarom kunt u bij Hogetex terecht voor diverse schuifmaten met IP beschermingsgraden. Hierdoor zijn ze resistent tegen olie en stof (IP54) en bij IP67 zelfs waterdicht. Let hier op bij het doen van uw aankoop. U vindt deze informatie altijd bij de specificaties.

Inzetstukken

Wist u al dat er ook schuifmaten bestaan die u kunt uitbreiden met inzetstukken zodat er meerdere meetmogelijkheden ontstaan? Bij Hogetex vindt u een ruim aanbod van diverse schuifmaten met inzetstukken. Zo kun je het product dus voor meerdere dingen gebruiken.

Merk schuifmaat

Tot slot: let op het merk schuifmaat. Misschien heeft u wel goede ervaring met een bepaald merk. Dan is het wellicht een idee om van hetzelfde merk een nieuwe schuifmaat te bestellen. Via de website van Hogetex vindt u diverse merken schuifmaten, waaronder het eigen merk Hogetex. Deze worden op een specialistische manier geproduceerd en gecontroleerd. Ook kunt u schuifmaten van het merk Helios-Preisser online bestellen. Tot slot verkopen we ook de merken Tesa en Mitutoyo. Indien u geïnteresseerd bent in één van de laatste twee genoemde, dan raden we u aan om telefonisch contact met ons op te nemen.

Vragen?

Als u nog vragen heeft over een bepaald type schuifmaat of als u niet zeker weet welke schuifmaat het beste bij u past dan raden we u aan om contact met ons op te nemen. Ons gespecialiseerde team helpt u graag verder zodat u uiteindelijk een schuifmaat koopt waar u meer verder kunt.

https://www.hogetex.com/meten/schuifmaten