Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Schouten Advocaten denkt als ondernemer

Schouten Advocaten uit Zeist verstaat de kunst om niet alleen als advocaat te denken maar ook als ondernemer. Wij hebben jarenlange ervaring met een divers aantal bedrijven, dit geeft ons een breed perspectief.

Procederen

Procederen is de stap naar de rechter maken. Dit is niet fijn, maar soms komt u er echt niet uit met een andere partij en is deze stap noodzakelijk. Is uw onderneming gedagvaard of wilt u zelf een procedure starten, dan combineren wij de vaardigheden van procesadvocaten met de ervaring in ondernemingszaken. Als u wilt procederen, wordt er eerst gekeken naar welke rechter u moet. Dit kan de kantonrechter zijn of de rechtbank. Procederen is niet gemakkelijk, daarom leggen wij u in dit stappenplan uit hoe het werkt.

Dagvaarding

Als u iemand voor de rechter wilt dagen, dan bent u de eiser, maar als u wordt opgeroepen via een dagvaarding om voor de rechter te verschijnen, dan bent u de gedaagde. De eiser roept de gedaagde door middel van een dagvaarding op om bij de rechtbank te verschijnen. In deze dagvaarding staat belangrijke informatie, zoals wanneer de gedaagde voor de rechter moet verschijnen als hij verweer wil voeren en wat er geëist wordt.

Verstek

De gedaagde kan zowel mondeling als schriftelijk reageren op de dagvaarding. Wanneer de gedaagde niet verschijnt op een zitting, wordt deze altijd veroordeeld door middel van een verstekvonnis.

Conclusie

Als de rechter meer duidelijkheid wilt, zal dit op papier moeten worden gezet door de twee partijen. Dit heet de conclusie van repliek en dupliek.

Vonnis

Wanneer de rechter een beslissing heeft gemaakt, zal hij een vonnis wijzen. Dit is de uitspraak en bevat uitleg over hoe de rechter tot het vonnis is gekomen en wat de uitspraak is.

Bij Schouten Advocaten

Bij Schouten Advocaten begeleiden wij uw proces van A tot Z. Wij hebben de nodige kennis en zeer ervaren deskundigen in dienst, die u goed kunnen adviseren. Door onze lange ervaring, bij verschillende bedrijven, hebben wij een breed perspectief en kunnen wij een goede hulp bieden. Kijk voor al onze andere diensten op onze website en neem contact met ons op.