Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Reinigen en ontstoppen: cruciaal voor uw installaties!

Grote reinigings- en ontstoppingswerken doet u beter niet zelf!

Uw regenput reinigen, een mazouttank reinigen of het reinigen van een septische put moet regelmatig gebeuren. Als u deze klussen uitstelt, kan het gebeuren dat uw installaties niet meer voor 100% functioneren. U laat dit best door een professionele firma gebeuren. Zijn er leidingen verstopt waar u geen raad mee weet? Dan schakelt u hiervoor ook best een ontstoppingsdienst in. Misschien probeert u deze klus toch te klaren? Niet doen! Wij geven jou hier alvast een aantal argumenten waarom je aan deze werken best niet zelf begint.

Het poetsen van uw mazouttank

Na een bepaalde tijd vormt er zich slib in uw mazouttank. Dat is onvermijdelijk. Mazout is niet altijd voor 100% zuiver of er komen kleine schilfertjes los van de wand van de tank. Ook gebeurt het dat er een kleine lek in uw tank is en dat er regenwater in uw mazouttank doorsijpelt. Als u verhuist of uw oude mazoutinstallatie afbreekt, moet u wettelijk gezien ook uw mazouttank reinigen. Uw mazouttank degelijk reinigen is niet zomaar een makkelijke klus. Het grote probleem is vooral: waar kunt u met die vuile mazout terecht? Best is dat u een professioneel bedrijf aanspreekt om uw tank te reinigen. U krijgt meteen ook een certificaat dat de reiniging en het verwerken van de afval volgens wettelijke normen is gebeurd.

Laat uw regenput regelmatig onderhouden

Uw regenput reinigen is noodzakelijk om altijd zuiver regenwater te hebben. Slib onderaan de regentank maakt dat uw water gaat ruiken. Misschien hebt u een ecologisch ingericht huis en gebruikt u uw regenwater om te wassen of het toilet door te spoelen? Dan is water met een geurtje niet echt aangenaam. Laat daarom op regelmatige tijdstippen uw regentank reinigen.

Uw septische put: zorg voor een probleemloze werking

Het reinigen van een septische put zorgt ervoor dat alles functioneert zoals het moet. ‘Beter voorkomen dan genezen’ is hier ook de boodschap! Hoe onaangenaam is het niet om plots te merken dat uw toilet niet goed meer doorspoelt. Dan bent u aangewezen op een ontstoppingsdienst. Zij komen natuurlijk ook voor andere klussen zoals afvoerbuizen die verstopt zijn door vet- een zeepresten.

Kort gezegd: laat deze klussen aan professionelen over. Zij hebben het materiaal, de nodige kennis en de geschikte werkmensen om dit te doen!

https://devleminckjan.be