Verge is een digitale munt geïntroduceerd in oktober 2014, het is daarmee een van de oudste anonieme munten. Toen de cryptocurrency voor het eerst gelanceerd werd, heette het DogeCoinDark. 

De ontwikkelaars streefde er toen naar om een leuke anonieme Dogecoin-gebaseerde munt met verbeterde privacy functies te maken. In februari 2016 heeft het team achter DogeCoinDark besloten om de munt te hernoemen en verder te werken aan het verbeteren van de cryptocurrency onder zijn nieuwe naam Verge. 

Hoe verschilt Verge met andere munten?

Verge onderscheid zich van andere munten door verbeterde privacy functies toe te voegen, zoals het gebruik van anonimiteit gerichte netwerken als Tor of i2P.

Tor en i2P kunnen beide gebruikt worden bij het versturen en ontvangen van Verge, wat betekent dat IP-adres informatie en transactiegegevens niet kunnen lekken naar de server waar de cliënt aan verbindt. 

De verge wallet heeft ook multi-signature support, dit betekent dat transacties meer dan een private key kunnen vereisen. Standaard transacties hebben slechts een key nodig, maar als extra beveiliging kunnen gebruikers kiezen voor multisig-gebaseerde transacties.

Verge ondersteund meerdere mining algoritmes. Dit betekent dat personen met verschillende soorten mining apparatuur in staat zijn om verge te mine, wat meer veiligheid betekent door decentralisatie en een eerlijker verdeling van munten onder de miners van Verge. 

Het is ook een van de weinige cryptocurrencies die vijf verschillende hashing algoritmes ondersteund: Scrypt, X17, Lyra2rev2, myr-groestl en blake2s. Verge maakt gebruik van een proof-of-work consensus mechanisme, net als Bitcoin, en heeft een block tijd van 30 seconden.