Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Meer redenen voor een hoge waterrekening

 

Het is niet prettig om een onverwachts hoge waterrekening te krijgen. Dit gebeurt vaak en komt vaak als een verbazing. Naast het verkeerd aflezen van de meter zijn er een aantal mogelijke redenen voor uw hoge waterrekening.

 

Doorlopend toilet

Een van de meest voorkomende redenen van hoge waterrekeningen is het doorlopend toilet. Mensen negeren vaak een doorlopend toilet hoewel dit enorme kosten met zich mee kan brengen. Een doorlopend toilet verbruikt namelijk al snel 1000 liter water per week. U kunt zich voorstellen dat een doorlopend toilet in een jaar tijd 52 keer zo veel verbruikt. Een doorlopend toilet repareren kunt u zelf doen, maar het is misschien wijzer om dit door een loodgieter te laten doen.

 

Lekkende kraan

Ook een lekkende kraan kan een enorme waterrekening met zich mee brengen. Vooral wanneer de kraan over langere tijd niet gerepareerd wordt zijn er enorme kosten aan verbonden. Vaak merken mensen een lekkende kraan op en denken ze er niet veel van; dat zal wel niet zo veel water verbruiken. Maar die mensen vergissen zich. Laat uw lekkende kraan daarom repareren.

 

Lekkende leidingen

Naast een doorlopend toilet of een lekkende kraan is de grootste reden van hoog uitgevallen waterrekening de lekkende leiding. Deze merkt u zelf, in tegenstelling tot de vorige redenen, helaas vaak niet op. De leidingen zijn namelijk vaak niet zichtbaar, en men komt dan pas achter een lekkage het lekkage al veel te ver gevorderd is. Daarom is het belangrijk om met regelmaat de watermeter te checken.

 

Lekkende kranen en doorlopende toiletten kunt u zelf maken of door een professionele loodgieter laten repareren. Soms kunt u beter een zuinigere nieuwe kraan of toilet in huis halen. Deze vindt u in het assortiment van loodgietshop.