Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Linkbuilden in 2018

Wanneer je graag wilt dat je site beter gaat scoren in zoekmachines zoals Google, maar ook minder bekende zoekmachines als Bing en Yahoo is het belangrijk dat je site voldoet aan een aantal belangrijke voorwaarden. Je kun dit het beste zien als een checklist waarop belangrijke punten staan waaraan je dient te voldoen. De site met de meeste punten wordt hoger geplaatst en krijgt zo meer bezoekers, meer verkeer en meer sales.

Linkbuilden en ontwikkelingen

Een van de belangrijkste punten is linkbuilding. Linkbuilding is de werkzaamheid om links tussen sites te plaatsen. Met een link bedoelen we hier letterlijk een hyperlink. Zo krijgt een specifieke site een bepaald aantal links binnen van andere sites. Je kunt deze links het beste zien als stemmen op jouw site. Een site met meer stemmen krijgt over het algemeen een hogere ranking in Google.

Factoren die meespelen

Echter zijn er wel een paar andere punten die meespelen bij linkbuilidng. Zo is niet alleen het aantal links van belang, maar tegenwoordig ook de kwaliteit van de inkomende link. Dit betekent dat er ook wordt gekeken naar de waarde van de site waarvan de link vandaan komt. Zo is het onder meer belangrijk dat er geen content op de site staat die niet geschikt is voor alle gebruikers en dat de site relevant is voor de site waarnaar toegelinkt wordt. Zo is het bijvoorbeeld niet logisch dat een site die gaat over schoenen linkt naar een site die gaat over loodgieters. Probeer er daarom altijd op te letten dat de site waarnaar toegelinkt wordt relevant is en aansluit op jouw onderwerp.

Wanneer je linkbuilden een taak vindt die te veel tijd in beslag neemt kun je linkbuilding uitbesteden. Je laat het op deze manier over aan professionals en hoeft je geen zorgen te maken over het juist plaatsen van links.