Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Kies ik als inbraakbeveiliging nu best een alarmsysteem of camerabewaking?

Er zijn zowel voordelen verbonden aan het plaatsen van een bewakingscamera of verschillende als aan het plaatsen van een alarmsysteem.

 

Wanneer je bewakingscamera’s laat plaatsen dan kan je achteraf de beelden raadplegen en deze als bewijslast gebruiken. Dit is dus een enorm groot voordeel. Dankzij bewakingscamera’s worden inbraken effectief opgelost en gaan inbrekers voor een lange tijd achter slot en grendel.

Camerabewaking heeft ook wel een enorm groot nadeel. Je kan camerabewaking niet betrouwbaar gebruiken voor het melden van een inbraak. Wanneer een bewakingscamera detecteert wanneer er veranderingen zijn in de pixels. Als je dus een meding wenst te krijgen als er iemand in je tuin of woning loopt en dan kan dat maar je zult even goed een melding krijgen als het regent, als de zon achter de wolken gaat etc. De bewakingscamera registreert dit ook allemaal als beweging omdat er veel pixel verandering is in deze gevallen.

Er bestaan bewakingscamera’s met meer intelligentie. Deze zullen dus enkel beweging detecteren als er effectief personen passeren. Maar deze technologie staat toch nog steeds niet 100% op punt. Er zal nog steeds een foutmarge zijn van 5% en dit is veel te veel voor inbraakbeveilging. Daarenboven kosten deze slimme bewakingscamera’s heel wat geld.

Dus je kiest best voor een alarmsysteem dat je dan kan uitbreiden met camerabewaking voor verificatie na een alarmmelding of verificatie achteraf.

Dit soort van alarmsystemen gaat dan een alarmmelding geven als er onbevoegden de woning proberen te betreden. De sirene van het alarmsysteem zal loeien, je zal meldingen krijgen op je gsm en de meldkamer kan worden verwittigd. Dit als je kiest voor een meldkamerabonnement. Bij een alarmmelding kun jijzelf of de kan de meldkamer kijken op de live – en opgenomen beelden om te zien wat er juist gaande is. Wanneer je inbrekers treft op de beelden wordt onmiddellijk de politie verwittigd. De politie gaat dan zo snel mogelijk ter plaatse om de inbrekers in te rekenen.

Het meest sluitende systeem van inbraakbeveliging is als je kiest voor een alarmsysteem met buitendetectie gecombineerd camerabewaking rondom je woning. Je plaatst dan buitendetectie die enkel een stil alarm zal veroorzaken. Jijzelf en de meldkamer krijgen dus een melding van een inbraak en er kan onmiddellijk gegeken worden op de bewakingscamera’s. Bij het zien van een inbreker wordt de politie verwittigd. De niets vermoedende dief kan dan makkelijker worden ingerekend omdat er nog geen afschrikking was door een sirene. Het enige nadeel aan dit systeem van inbraakbeveiliiging is dat het vaak nogal duur uitvalt.

https://www.stopdedief.be/alarmsysteem/