Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Infrarood thermometer voor snellere controle op inkomende goederen

Voor de voedseldistributie kan tegenwoordig gebruik gemaakt worden van een infrarood thermometer voor snellere controle op inkomende goederen. De richtlijnen zoals die van HACCP staan toe dat er niet persé gebruik gemaakt hoeft te worden van een insteekthermometer voor het “meten en registreren” van temperatuur ten behoeve van een sluitende registratie voor het HACCP plan. De richtlijnen staat toe gebruik te maken van een infrarood thermometer voor het gehele proces voor ontvangst en opslag tot distributie van levensmiddelen. 

De temperatuurregistratie met een infrarood thermometer maakt het proces voor controle op inkomende goederen, voedsel in vitrines of levensmiddelen in een opslag gemakkelijker, sneller en efficiënter.

De infrarood thermometers zijn bovendien te gebruiken in de industrie als industriële infrarood thermometer en in de installatietechniek.

Ebro infrarood thermometer

De Ebro infrarood thermometers zijn handzaam, compact en praktisch in gebruik. Om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van o.a. HACCP, BRC en IFS is het belangrijk om bij aanschaf te kijken of de infrarood temperatuurmeter geleverd worden met ISO-kalibratiecertificaat. 

Een kwaliteit betrouwbare infrarood temperatuurmeter is de Ebro TFI260 infrarood thermometer. Deze heeft een meetbereik van -60°C….+550°C. De nauwkeurigheid is ±1,5°C of 1,5%. De hogere waarde is hier van toepassing. De spotratio van de thermomer is 12:1 met een emissifactor van 0,95. De thermometer is bovendien zeer compact en ligt lekker in de hand.

Zoekt u thermometer met insteekvoeler en infrarood optiek? Dan is de Ebro TLC730 een goed alternatief. De thermometer kan ingezet worden voor snelle contactloze oppervlakte meting met infrarood optiek en kan door de insteekvoeler bovendien nauwkeurige insteekmetingen uitvoeren. Zeer geschikt voor inspecties op inkomende goederen.

 

Gebruikt u een infrarood temperatuurmeter voor de horeca?

Het meten en registreren van temperatuur in de horeca moet volgens de hygiënecode voor de horeca. De hygiënecode voor de horeca is een code die gebaseerd is op de richtlijnen van HACCP. Voldoet de infrarood thermometer aan deze richtlijnen en beschikt de thermometer over een ISO-kalibratiecertificaat is deze ook conform de hygiënecode. De controles en registraties voldoen aan de gestelde eisen, waardoor u niet voor verassingen komt te staan tijdens controles.

Juiste uitvoering meting met infrarood thermometer

De versoepeling van richtlijnen houdt wel in dat de metingen juist en nauwkeurig uitgevoerd dienen te worden. Voor een optimaal meetresultaat is het belangrijk dat de lens schoon is en dat de ideale afstand voor metingen tussen de 3 cm en 10 cm is. Laat het meetinstrument eerst wennen aan de temperatuur van de ruimte waar gemeten wordt (van een koele naar een warmte ruimt en andersom). Zodra er gemeten wordt dient er gewacht te worden tot het meetresultaat in het display stabiel is, registreer vervolgens de gemeten waarde, gemeten product, datum en tijd.

Infrarood thermometer kalibreren

In de richtlijnen staat beschreven dat een voedselthermometer minimaal 1x per jaar gekalibreerd dient te worden. Behalve een voedselthermometer met insteekvoeler ook de infrarood thermometer. Bij een erkende instelling kunnen meetinstrumenten met een infrarood optiek gekalibreerd worden op de temperatuur 0, 20 en 60 graden. Na afronding wordt het meetinstrument voorzien van een kalibratiecertificaat, waarmee aangetoond kan worden dat het voldoet aan de diverse richtlijnen.

 

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop/Producten/Food/Infrarood-thermometers.aspx