Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Informatie over bouwen wonen en leven op dewoonwijk.nl

Het is voor iedereen van belang dat er nette betaalbare woningen beschikbaar zijn. De huidige krapte op de woningmarkt zorgt dan ook voor beroering. Alhoewel deze krapte in sommige regio’s veel beter voelbaar is dan in andere. 

Wonen en leefbaarheid

Uiteraard is het financiële aspect niet het enige onderdeel wat interesse wekt van bewoners. De leefbaarheid in een wijk is minstens net zo belangrijk. Door nieuwe wetgeving zijn er veel meer zorgtaken op het bordje van gemeenten gekomen. Dit heeft er voor gezorgd dat mensen met psychische klachten minder snel in een instelling komen. Voor veel buurtbewoners zorgt het voor een forse daling in het woongenot. Naast verwarde personen is er ook onderhoud en vernieling van publieke elementen. 

Huizenprijzen stijgen energie ook

De huizenprijzen zijn sinds de financiële crisis in veel Nederlandse gemeenten weer fors gestegen. Vaak ver boven de waarde van voorheen. Dit gaan bewoners merken met de komende WOZ waardering. Gemeenten kunnen de inkomsten fors zien stijgen door de gestegen huizenprijzen. Voor bewoners is het echter een stijgende kostenpost, tezamen met hogere belasting op energie en de gestegen lage btw tarief van 6 naar 9 procent.

Volgens de overheid wordt deze laatste verhoging gecompenseerd door lagere loonbelasting. Vrijwel iedereen zal er per saldo op voorruit gaan.

Energietransitie zorgt voor onduidelijkheid

De gestegen kosten voor energie komen niet compleet op het conto van de overheid. Naast de gestegen belastingen zijn ook de inkoop van energie duurder geworden. Dit zorgt voor een stijging die kan oplopen tot € 350,- per jaar. De overheid wil met de hogere belasting op aardgas zorgen voor meer toepassing van energievriendelijke systemen zoals warmtepompen. Aardgas is in principe een relatief schone manier van energieverbruik. Toch wil de overheid er van af door de problemen in Groningen. Uiteraard is aardgas ook niet onuitputtelijk en zal er vroeg of laat toch een alternatieve manier van verwarmen moeten worden gevonden. 

Isoleren

De eerste stap bij het mogelijk maken van andere energiebronnen is het reduceren van de vraag naar energie. Dit kan door goed te isoleren. Isolatie is dan ook een verstandige investering voor huiseigenaren. Welke soort isolatie je zou moeten toepassen is niet voor iedereen duidelijk. Ekoplein heeft hierover een interessant artikel geschreven: Welke isolatiematerialen moet ik toepassen. Een zeer dun en ook vrij kostbaar isolatiemateriaal dat vooral geschikt is bij een gebrek aan ruimte is Aerogel. Dit unieke isolatiemateriaal is brandveilig en isoleert zeer goed. Op dewoonwijk.nl kunt u meer informatie vinden over deze aerogel isolatie. 

 

 

 

https://dewoonwijk.nl