Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

HR++ glas bestellen

HR++ glas wordt steeds populairder
In de afgelopen jaren wordt steeds meer HR++ glas gebruikt in huizen, appartementen en bedrijfsgebouwen. Dit komt voornamelijk omdat de plaatsing van dit type hoog rendement glas niet alleen vrij goedkoop is maar op langere termijn zorgt voor een aanzienlijke besparing op energie en dus op uitgaven voor stookkosten.

HR++: waar staat het voor? 
Het acroniem HR staat voor een hoog rendement. Het glas heet HR omdat het een hoge thermische isolatiewaarde heeft en het dus laat het weinig warmte doorlaat van binnen naar buiten en omgekeerd. De plustekens in de naam onderscheiden dit soort glas van andere soorten HR glas. HR++ isoleert beter dan HR+ omdat het bestaat uit twee glasplaten die van elkaar gescheiden zijn door een ruimte die gevuld is met een edelgas. Het edelgas isoleert beter dan gewone lucht in de standaard dubbele beglazing. Bovendien is er op dit super isolerend glas een onzichtbare metalen coating aangebracht die voor nog extra isolatie zorgt. 

Hoe bespaart u met HR++ glas?
Doordat dit bijzonder isolerend glas slechts een fractie van de warmte binnen terug naar buiten laat gaan moet u minder hard verwarmen om de kamer op temperatuur te houden dan met enkel of gewoon dubbel glas. Op die manier bespaart u op uw energierekening. Met de snel wijzigende energieprijzen is het niet gemakkelijk om een juiste schatting te maken maar we nemen aan dat u gemiddeld 13 euro per vierkante meter, per jaar kan besparen door het plaatsen van hoogrendementsglas. Een eenvoudige berekening leert ons dat u met een glasoppervlakte van 10 vierkante meter een totale besparing doet van € 1300 per jaar. Dit betekent dat u na een aantal jaren de investering voor de plaatsing van het glas terugverdiend hebt en daarenboven de verkoopwaarde van uw huis aanzienlijke verhoogd hebt door de plaatsing van energie-efficiënt glas in alle ramen te plaatsen.