Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Hoe werkt een gasdrukveer?

Alle gasveren bestaan uit een cilinder, ook wel de dikste buis, en een zuigerstang, de dunste buis. De cilinder is dan gevuld met olie en stikstof en er staat een hoge druk op. De dunste buis bevindt zich aan de voorzijde van de zuiger zodat het druk oppervlak op de zuiger kleiner is dan aan de achterkant waar geen zuigerstang aanwezig is. Door deze constructie is het mogelijk om de gasveer in de drukken en daarna ook weer uit te schuiven. Dit is nodig voor verschillende producten in het dagelijkse leven. Hierbij kun je dan denken aan een bureaustoel of de achterklep van een auto. 

Hoe werk een gasdrukveer precies? 

Gasdrukveren maken gebruik van een gesloten cilinder met stikstof om genoeg kracht te kunnen opwekken om de drukveer in te kunnen drukken. Het stikstof hierin staat onder druk en zal dus altijd proberen zo gelijk mogelijk te verdelen over de gasdrukveer. Hoe hoger de druk van de stikstof is, hoe meer druk en wordt uigevoerd op de zuiger van de veer. Bij het aanschaffen van een veer ligt het eraan wat voor veer je nodig hebt. Er zijn namelijk nog andere veren te verkrijgen en het is dus net maar wat bij jouw product past. 

Welke zijn er? 

Als eerste is er een gasstrekveer. Deze veer wordt dus uitgestrekt door de constructie en is dus het tegenovergestelde van de gasdrukveer. Daarnaast zijn er ook nog blokkeerbare veren en dempers die je zou kunnen gebruiken. Overleg eventueel met het bedrijf wat geschikt is voor jou.