Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Hoe overmatig mos op het dak verwijderen

Na verloop van tijd kruipt er mos tussen alle daken. Het maakt niet uit of dit een groot of klein huis is of dat het een breed of een smal huis is. Alle daken worden hiermee geconfronteerd.

Dit proces van dak mosvorming wordt bevorderd wanneer je in een beboste omgeving woont of wanneer je oude dakpannen hebt. Een andere oorzaak van mos op het dak is een tekort aan zonlicht op je dak. Wanneer er niet veel zon op je dak komt, blijven deze vlakken langer vochtig. Dit vormt een ideale voedingsbodem voor mos.

Waarom is ontmossen zo belangrijk?

Wanneer je niet tijdig uw dak ontmost, kan dit leiden tot scheuren en barsten in je dak. Dit leidt op zijn beurt tot lekkage. En uiteraard oogt mos op het dak niet zo heel verzorgd…

Vaak gaan mensen het heft in eigen handen nemen en gaan zij dus het dak ontmossen. Niet alleen is dit levensgevaarlijk, ook heeft dit een kortetermijneffect. Even zal u kunnen genieten van een proper dak, maar al snel zal dit mos terugkeren. Daarom is het belangrijk hiervoor professionele hulp te zoeken zodat het ontmossen van daken op een correcte manier én met de juiste producten gebeurt, in dit voor een minimaal prijskaartje.

Dakcoating: dé oplossing tegen mos op het dak!

Indien u té lang heeft gewacht met het ontmossen van uw dak, kan u een dakcoating laten uitvoeren. Dakpannen coaten geeft een nieuwe frisse uitstraling aan je dak. Bovendien kan de dakcoating tegen alle weersinvloeden en zal u nooit meer last hebben van overmatig mos op het dak en dus nooit meer hoeven te ontmossen !

 

https://de-ontmosser.be