Gulfamanaflashwebsites

Hoe maakt u uw magazijnvloer 100% stofdicht?

Magazijnen staan bekend om hun extreme hoeveelheid stof. Hoe vaak een magazijn ook schoongemaakt wordt, het lijkt alsof het er altijd stoffig is. Stof is niet afkomstig van één enkele plaats. Het is dan ook belangrijk om alle oorzaken aan te pakken als u uw magazijn stofvrij wilt houden.

 

Geen enkel bedrijf wil een stoffig magazijn, dit is slecht voor de bedrijfsactiviteiten en voor de relatie met het personeel. Bepaalde soorten stof zijn schadelijk voor werknemers en/of klanten als ze deze voortdurend inademen. Stof kan beperkt worden tot een aanvaardbare hoeveelheid, maar daarvoor moet het op verschillende manieren worden aangepakt. Wij leggen uit hoe u uw magazijnvloer 100% stofdicht maakt.

Begin bij de werkplaatsen

De werkplaatsen moeten de hele dag door schoon blijven. Implementeer kleine reinigingstaken voor elke afdeling. Elke afdeling zou een basisopstelling moeten hebben waarvan iedereen op de hoogte is. Zo kan men de afdeling ‘s avonds netjes achterlaten, zodat alles klaar is voor de volgende dag.

 

Een magazijn schoonmaken is niet hetzelfde als dagelijkse huishoudelijke activiteiten. Medewerkers moeten dan ook opgeleid worden over de verschillende chemische producten en de manier waarop ze bepaalde gebieden moeten reinigen. Het is een gezamenlijk werk, dus alle werknemers zijn verantwoordelijk voor hun eigen afdeling en de supervisors moeten ervoor zorgen dat iedereen het schoonmaakprotocol volgt.

 

Stofdichte vloeren

Na verschillende soorten vloeren te testen is gebleken dat magazijnen het best opteren voor betonvloeren die stofdicht zijn. Dit wordt verkregen door de betonvloeren te polijsten. Ze zijn slipvast en eenvoudig te reinigen. Bij BECOSAN vindt u enkele eenvoudig te plaatsen en hoogstaande stofdichte vloeren.

 

Investeer in stofvrije apparatuur

Soms maakt het niet uit of er elk uur of elke dag schoongemaakt wordt, sommige machines produceren gewoon veel stof. Als dit apparaat voor veel problemen zorgt, kunt u opteren voor stofvrije alternatieven. Als het type machine dat u nodig heeft geen stofvrije versie heeft, zoek dan naar apparatuur dat stof onderdrukt. Dit is wel duurder dan een efficiënte, stofvrije machine.

Overweeg miststofreductie

Mist helpt stof te verzamelen op een onverwachte manier. Wanneer mist vrijkomt in een magazijn, gaan de waterdruppels zich mengen met de stofdeeltjes en trekken ze ze naar de grond. Dit is een efficiënte manier om de stofdeeltjes die in het magazijn of bij een bepaalde machine rondhangen uit de lucht te halen. Deze mistsystemen hebben ook filterende eigenschappen. Ze helpen dus om de lucht schoon en stofvrij te maken.

Voer één grote verandering door

Verander de gangbare magazijnuitrusting die veel stof produceert. Door één element te veranderen, zult u een groot verschil merken op het vlak van stof, ook al is het in eerste instantie moeilijk. Begin met uw paletten. Houten paletten vergaan na een tijd en beginnen heel veel stof af te geven. Verwissel deze paletten door paletten uit kunststof.

 

Deze verandering zal een grote impact hebben op het magazijn en ervoor zorgen dat de vloer stofvrij is. Als u de houten paletten niet kan inwisselen voor plastic paletten, zorg er dan voor dat de houten paletten in één specifieke zone blijven. De laad- en losplaatsen mogen zich niet naast de werkplaatsen van de medewerkers bevinden. Anders zal het personeel voortdurend bezig zijn met het schoonmaken van stof afkomstig van de paletten.

De weg naar een schoner magazijn

Voor een stofvrij en schoon magazijn is het van essentieel belang om inzicht te krijgen in de oorzaken van het stof, de situatie voortdurend in de gaten te houden en gemotiveerde medewerkers te hebben. U moet streven naar een schoon, stofvrij magazijn en deze methoden afstemmen op de behoeften van uw specifiek magazijn. Aangezien elk magazijn verschillende oorzaken zal hebben voor stofproductie, is het heel belangrijk om deze te identificeren en ze één voor één aan te pakken. Als u de oorzaken gevonden heeft voor het stof in uw magazijn wil dit nog niet zeggen dat alles meteen moet worden opgelost.

https://www.becosan.com/nl/