Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Het ontstoppen van uw WC

 

Als u een verstopte wc heeft kan dit enorm veel last veroorzaken. Niemand in het huis kan meer naar de wc en men moet dus constant op zoek naar andere plekken om hun behoefte te doen. Dit kunnen de buren zijn of een school of bar in de buurt, maar in elk geval is het gewoon storend. Het is nog storender voor vrouwen dan voor mannen. Daarom is het verstandig gelijk een erkend loodgietersbedrijf in te schakelen. Als u krap bij kas zit kunt u, voordat u een loodgieter inschakelt, zelf eerst proberen uw wc te ontstoppen. Dit doet u op de volgende manier.

Emmer en plopper

Het eerste wat u kunt proberen als u geen loodgieter wil inschakelen om uw wc te ontstoppen is om een emmer te pakken, daar wat water in te doen en dat te mengen met was wasmiddel. Dan laat je het water van ongeveer een halve meter in de wc vallen. Het wasmiddel maakt de verstopping wat zachter. De druk van het water in combinatie met de verzachtte verstopping kan er voor zorgen dat de verstopping gelijk verholpen wordt. Als dit niet lukt kunt u de plopper er bij pakken. De plopper stopt u in de wc op een manier dat die goed afsluit. Daarna duwt u er op om de druk op te voeren. De druk zorgt er dan wederom voor dat de verstopping hopelijk verholpen wordt. Natuurlijk is het verstandiger om een erkende loodgieter in te schakelen.

Serieuze maatregelen

Als beide deze methoden niet lukken wordt het tijd om serieuzere maatregelen te nemen. zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een industriële stofzuiger. Belangrijk is dat de stofzuiger zowel droog als nat kan zuigen; een stofzuiger die niet gemaakt is om nat te zuigen zal kapotgaan door water. Een industriële stofzuiger is gemaakt om ook nat te zuigen en kan dit dus aan zonder schade op te lopen. Als u geen dergelijke stofzuiger tot uw beschikking heeft en de andere methoden werken niet is het tijd om een erkende loodgieter in te schakelen. Direct een loodgieter nodig in Zoetermeer? U bent bij SAM Loodgieter Zoetermeer aan het goede adres.