Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Het laatste nieuws over wonen en bouwen

Ben je op zoek naar het laatste nieuws over bouwen en wonen? Neem dan eens een kijkje op deze site. Onderwerpen waarover je hier informatie kunt vergaren:

  • Bouwen
  • Wonen
  • Leefbaarheid
  • Woningcorporaties
  • Huren
  • Hypotheek
  • WOZ waarde
  • Huurprijsontwikkeling
  • Duurzaamheid
  • Brandveiligheid

Het laatste nieuws over de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt. Wat zijn de gevolgen van nieuwe wetgeving op de huurdersmarkt? Hoe ontwikkelen beleggingsobjecten zich als straks de rente gaat stijgen? 

De meest recente nieuwsitems met informatie over wat er speelt in een woonwijk treft u hier opgesomd. Voor achtergrondartikelen kunt u doorklikken. De informatie is onafhankelijk en actueel.

Woningmarkt in beweging

De woningmarkt lijkt op dit moment compleet vast te zijn gelopen in Nederland. Er is een groot gebrek aan woningen. Voor starters is het vrijwel niet meer op te brengen om nog een woning te kopen. Dit heeft ook te maken met de strengere hypotheekregels. 

Huurwoningen

Het altnernatief voor starters op de woningmarkt is ook al niet best. Voor een huurwoningen in de corporatiesector moet je lang op de wachtlijst staan. In de vrije sector stijgen de huurprijzen behoorlijk. Zeker in de gewilde stedelijke gebieden is het vechten om een betaalbare huurwoning. 

Hypotheek

De hypotheekrente is nu nog laag. Dit komt ondermeer door het lage rentetarief dat de Europese Centrale Bank blijft aanhouden. Mogelijk komt daar midden 2019 verandering in. Eind 2018 zal de ECB al stoppen met het opkopen van obligatieleningen. Hierdoor bestaat de kans dat de economie in kalmer vaarwater komt en dat de hypotheken duurder worden. Dit heeft dan weer gevolgen voor de prijs van koopwoningen in Nederland. Economen van de Rabobank en ING verwachten inmiddels dat de koopwoning prijzen nog wel zullen stijgen maar niet meer zo hard als dit jaar.

Huurprijzen

Het woningaanbod blijft de komende jaren te laag. Er is te weinig capaciteit bij bouwvakkers om genoeg woningen te bouwen. De vraag blijft dus voor op het aanbod waardoor de huurprijzen hoog zullen blijven. De veranderende demografie in Nederland zorgt voor meer vraag naar eenpersoonswoningen. 

Woningcorporaties

De woningcorporaties in Nederland staan voor een grote verduurzamingsoperatie. De vaak oudere woningen dienen flink verduurzaamt te worden. Dit hebben ze afgesproken met de overheid. Aan de andere kant worden de corporaties getroffen door verhuurdersheffing en dividendbelasting. Hierdoor krijgen ze het financieel zwaar. Toch wordt er op ze gerekend om de duurzaamheidskar te trekken.

Op dewoonwijk.nl kunt u meer nieuws en informatie vinden over de duurzaamheidsopgave waar bouwend Nederland voor staat. 

 

 

http://feeds.feedburner.com/dewoonwijk