Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Haal je keuringsdienst certificaat bij EKH.nl

Wil je een nieuwe weg inslaan en word je ook een professionele keurder bij EKH.nl? Op de website kan je gemakkelijk vinden hoe je het beste te werk gaat om het proces te doorlopen om ook keuringen te mogen uitvoeren. De keuringen die worden gedaan, worden uitgevoerd op apparatuur dat te maken heeft met hijsen. Hierbij moet je denken aan alle soorten van hijsapparatuur, zoals kranen. Omdat dit nogal een gevaar kan opleveren voor degene die het bestuurt, maar ook voor de personen die hier in de omgeving van aan het werk zijn of rondlopen, is het erg belangrijk dat de machines goed werken. Om dit te mogen keuren moet je ook opgeleid zijn. Dit komt omdat het een erg verantwoordelijke taak is om dit te keuren. Bij EKH.nl, de professionele keuringsdienst van hijs- en hefmiddelen, kan je een opleiding volgen zodat je kan gaan keuren.

Opleidingen volgen bij EKH.nl

Er zijn bij EKH.nl meerdere soorten opleidingen beschikbaar. Zo kan je ervoor kiezen om een keurder te worden die alle onderdelen van de apparatuur boven, of onder de haak keurt. Je kan er ook voor kiezen om je te specialiseren in beide onderdelen. Na het volgen van de opleiding moet je een examen afleggen, waarin je wordt getest in je kennis en vaardigheden. Zodra je deze bij het EKH.nl hebt behaald, mag je jezelf een officiële keurder noemen van hijs- en hef apparaten.

Hoe gaat een keuring in zijn werk?

Als je dan eenmaal een keurmeester bent bij EKH.nl, dan mag je aan het werk gaan. Je gaat op bezoek bij bedrijven en kijkt naar het apparatuur door middel van een lijst. Van hijsogen tot aan zwenkkranen: deze gehele lijst wordt afgewerkt tijdens de keuring. Hierdoor weet je zeker dat je niets vergeet. Wanneer het bedrijf aan alle eisen voldoet die op het formulier staan aangegeven ontvangen zij van de keurmeester een EKH logo. Hiermee kunnen zij dan aantonen dat zij zijn gekeurd. Ook wordt hier het jaartal vermeld. Eens in de zoveel jaren moet je namelijk opnieuw een keuring laten uitvoeren. Ook krijgt het bedrijf een ISO-certificaat dat staat voor de veiligheid van de apparatuur.