Gulfamanaflashwebsites

Gezonde snacks maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Vooral als je weet waar je op moet letten. Sola fabriekswinkel heeft een groot assortiment met allerlei bakspullen om het maken van gezonde snacks nog makkelijker te maken.

Voordelen

Door gezond te snacken zorg je ervoor dat je bloedsuikerspiegel goed blijft. Hierdoor voorkom je futloosheid en chagrijnigheid. Gezonde snacks kunnen goed bijdragen aan je inname van je dagelijkse belangrijke voedingsstoffen.

Inhoud gezonde snacks

Je neemt meestal een tussendoortje omdat je trek hebt. De beste manier om ervoor te zorgen dat je snacks ook echt verzadigen is om ervoor te zorgen dat ze genoeg vezels bevatten. Vezels zitten zo goed als in alle plantaardige producten. Denk hierbij aan groenten, fruit, volkoren granen en noten. Naast vezels zijn eiwitten ook erg belangrijk. Eiwitten hebben ook een sterk verzadigde werking. Dierlijke producten, noten, soja, peulvruchten en bepaalde groenten zijn allemaal rijk aan eiwitten. Gezonde vetten kunnen ook echt een toevoeging zijn. In kleine hoeveelheden zijn gezonde vetten erg gezond.

Zelf maken

Wij raden aan om de gezonde snacks zelf te maken. In de supermarkt zijn veel producten te vinden die beweren gezond te zijn. Toch valt dit vaak tegen. Zorg dat als je de gezonde snacks zelf maakt, een voorraad opbouwt. Zo ben je niet dagelijks druk met het maken van tussendoortjes. Zie hieronder een aantal recepten voor lekkere én gezonde tussendoortjes.  

  1. Havermoutkoekjes

Als je gezonde koekjes wilt maken raden wij aan om ze op basis van havermout te maken. Havermout bevat veel meer vezels. Als je de gemaakte koekjes luchtdicht bewaart of invriest kan je de koekjes een hele tijd goed bewaren.

  1. Bananenbrood

Bananenbrood kan vergeleken worden met cake. Nu is bananenbrood een stuk gezonder. Er zijn in het maken van bananenbrood veel variaties mogelijk. Denk hierbij aan verschillende soorten fruit en andere smaakmakers.

  1. Mueslirepen

Zelf gezonde mueslirepen zijn ontzettend lekker en makkelijk te maken. Deze muesli repen zijn heel voedzaam. De dadels die als zoetstof worden gebruikt bevatten vele vitamines. De noten, pitten en zaden, die de basis vormen, bevatten gezonde vetten en mineralen.

https://www.sola-fabriekswinkel.nl/