Ha, het is zomer! Op een lekker zomerse dag nodigt het weer uit om op het balkon of in de tuin te gaan zitten en er een lekker zomers drankje bij te pakken. Een biertje is natuurlijk altijd goed, maar er zijn ook genoeg andere drankjes te bedenken waar je zeker wel een genoeglijke middag of zomeravond mee door kunt brengen. 

Lekker genieten zonder alcohol 

Als jij op zoek bent naar een lekker drankje waar geen alcohol aan te pas komt, dan is er genoeg te bedenken. Maak bijvoorbeeld een kan ijsthee, waar je dan ook nog een paar schijfjes citroen in doet. Heerlijk verfrissend en je kunt er net zoveel van drinken als je wilt. Of tot de kan leeg is natuurlijk. Je kunt natuurlijk ook je eigen citroenlimonade maken. Een citroen is nu eenmaal een populaire vrucht als het op zomerdrankjes aankomt. En die limonade is niet alleen maar lekker voor kinderen! Oh, en kinderen en ouders genieten natuurlijk ook van een verse, zelfgemaakte milkshake. 

Genieten met alchohol 

Zit je op je balkon of in je tuin en lust je wel iets met alcohol, dan zijn er natuurlijk ook genoeg opties. Het hiervoor genoemde biertje is een probaat middel tegen hevige dorst, maar er zijn ook andere soorten alcohol te vinden die goed zijn om de dorst te lessen. Neem bijvoorbeeld Tequilla, een drankje uit een land waar het bijna altijd heet is en waar ze dus wel weten wat je moet drinken om even af te koelen. Je kunt het ook dichter bij huis houden en voor cider gaan. Vaak met een lekker fruitsmaakje om dat zomergevoel nog even te versterken. Als we het toch over fruit hebben… Je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om fruit en alcohol met elkaar te mixen en zo een zomerse cocktail te maken. Kijk anders eens in de Delhaize folder van de week om te zien welke alcholische versnaperingen en soorten fruit in de aanbieding zijn. Met een beetje creativiteit valt daar vast wel iets zomers en lekkers van te maken!

https://www.folderbode.be/nl/