Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Een zijden sjaal: designs voor iedereen

Een zijden sjaal heeft veel voordelen. In de winter houdt de stof je lekker warm zodat er geen kou bij kan komen en in de zomer houdt de stof je juist koel en zorgt ervoor dat je niet transpireert. De stof sluit erg goed aan op de huid en is ook nog eens netjes en elegant dus kan naar iedere gelegenheid gedragen worden. De stof zijde bestaat honderd procent uit eiwitvezels en past daardoor bij ieder huidtype omdat je niet allergisch kunt zijn voor de stof. Vele voordelen waarom u juist dit product nu moet aanschaffen.

Een zijden sjaal van Nova

Voor een mooie zijden sjaal staat Nova voor u paraat. Nova heeft een groot assortiment sjaals en beschikt over een uniek design voor iedereen. U kunt kiezen voor de Blend XL, deze sjaals zijn extra groot en elke stof heeft zijn eigen kleuren en patronen. Wilt u de stof op een andere manier dragen? Dan kunt u de doek ook om uw hoofd wikkelen zodat u hem als haarband kunt dragen. Bent u meer van de cashmere blend? Ook geen probleem, de webshop bevat vele soorten artikelen zoals Pashima, Van Gogh doeken, Fake fur en Ibiza scarves. Op de webshop kunt u van ieder product een foto vinden en waar het product is van gemaakt – zo bent u zeker van wat u koopt en komt u niet voor verrassingen te staan als u eenmaal het product in handen hebt.

Hoe wordt de stof gemaakt?

De stof wordt gemaakt door de cocon van zijdewormen en hiervoor wordt er zijderupsen gekweekt – dit gebeurt vaak in het Aziatische continent. Als larven in poppen veranderen, gaan zij vloeibare zijde afgeven via hun speekselklieren. Als deze vloeibare stof in aanraking komt met O2, dan verandert het in een draad en de pop maakt hier een cocon van. Om er een mooie stof van te kunnen maken, worden de draden op een weefgetouw gespand. In combinatie met een andere machine wordt ervoor gezorgd dat de draden parallel aan elkaar blijven. Dit kost soms wel 4000 verticale draden om aan elkaar te spannen.