Gulfamanaflashwebsites

Wilt u ook graag meer frisse lucht en daglicht op uw zolder? Of wilt u juist uw huis verkopen en een dakraam laten plaatsen omdat het een meerwaarde aan uw woning geeft? Laat Dakramennederland u een juist advies geven over elk VELUX dakraam. Dakramennederland staat voor goede kwaliteit en een eerlijk advies op maat.

Wat betekent VELUX?

Wanneer men aan dakramen denkt, denkt vaak aan VELUX.

VELUX betekent: VE=Ventilatie en LUX= licht. Dit is dus eigenlijk een makkelijke afkorting en benaming die de Deense oprichter van VELUX heeft bedacht, gewoon eigenlijk om die simpele reden. VELUX is in de loop van de jaren enorm gegroeid en heeft een goede naam opgebouwd over de hele wereld. VELUX is daarmee uitgegroeid tot een groot internationaal bedrijf. Dakramennederland is uw VELUX montagepartner en kan alles leveren op het gebied van VELUX.

Wat is een VELUX dakraam?

Een VELUX dakraam is een kozijn, voor bijvoorbeeld op uw zolder, met daarin een tuimel of juist een uitzet-tuimel raam waarbij u deze net als een gewoon raam open en dicht doet naar uw eigen wensen. U kunt dan goed ventileren en meer daglicht creëren op uw zolder. Deze dakramen van VELUX zijn in meerdere soorten en maten leverbaar, in een kunststof en een houten versie.

Ook zijn voor de meeste VELUX dakramen de volgende bedieningsmogelijkheden:

·         Handbediend

·         Elektrisch

·         Zonne-energie

In welke soorten zijn VELUX dakramen leverbaar?

De dakramen van VELUX zijn in de loop van de jaren erg uitgebreid met de soorten/type dakramen, om zo meer te kunnen aansluiten bij de wensen van klanten.

 

Zo zijn er de meest gebruikte type VELUX dakramen: tuimel dakramen, uitzet-tuimel dakramen, maar zeker ook bijvoorbeeld balkonvensters en dakkapellen opgebouwd met dakramen. Tevens levert Dakramennederland ook VELUX lichtkoepels voor platte daken en VELUX lichtstraten.

 

Bedieningsmogelijkheden voor de meeste dakramen/VELUX producten zijn handbediend, Elektrisch of op Zonne-energie. Zoekt u juist een dakraam op zonne-energie omdat het dakraam buiten handbereik en wat hoger in het dak komt te liggen? Dan is een VELUX Integra Solar dakraam de juiste oplossing.

Dakraam producten

Hieronder vindt u een lijst met vele soorten VELUX dakraam producten:

·         Uitzet-tuimelvenster

·         Tuimelvensters

·         Horizontaal duo, twee gekoppelde dakramen naast elkaar

·         Verticaal duo, twee gekoppelde dakramen boven elkaar

·         Quatro, 4 dakramen gekoppeld aan elkaar 2 boven en 2 onder

·         Combi hellend, een vast onder gedeelte met een uitzet-tuimelvenster bovenin.

·         Los gevel element

·         Combi gevel, Tuimel element met verticaal gevelelement

·         Balkonvenster

·         Dakterrasvenster

·         Dakvensters met politiekeurmerk veilig wonen

·         Vluchtvensters

·         Rook en warmteafvoersysteem

·         Classico, met klassieke uitstraling

·         Monumentaal dakraam

·         Dakkapel basis

·         Dakkapel serre

·         Lichtkoepels

·         Lichtstraat

·         Daglichtbox

·         Daglichtspot

Zitten uw ideeën of wensen er niet bij, neem dan contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

 

In welke maten zijn VELUX dakramen leverbaar?

Omdat er zoveel verschillende producten van VELUX zijn, is het lastig in 1 overzicht aan te geven welke maten er mogelijk zijn. Wij van Dakramennederland zullen u de meeste VELUX dakraam mogelijkheden in een aantal overzichten laten zien:

 

Zit de maat die u wenst er niet bij, vraag het ons zodat wij u een passend advies kunnen geven.

Een VELUX dakraam in het hout of kunststof?

Heeft u nog geen idee of u een dakraam juist in het hout zou willen of in een kunststof versie? Wij geven u in dit artikel wat meer informatie over de materialen die VELUX gebruikt bij de dakramen.

Eigenschappen van houten VELUX dakramen:

·         Hoge kwaliteit FSC-gecertificeerd geïmpregneerd grenen houten dakraam, afgelakt met witte verf of blanke acrylaat lak op waterbasis

·         Bedieningshandgreep aan de bovenzijde voor eenvoudige en veilige bediening ook wanneer er meubels onder het raam zijn geplaatst

·         Ventilatieklep met geïntegreerd stof- en insectenfilter

·         Onderhoudsvrije lijsten aan de buitenzijde

Materialen: Gelamineerd grenenhout.

Mogelijkheden: Wit gelakt of blank gelakt.

Voor installatie in dakhellingen tussen 15° en 90°

Eigenschappen van de kunststof VELUX dakramen:

·         Vochtbestendig met een witte polyurethaan beschermlaag,

·         Bedieningshandgreep aan de bovenzijde voor eenvoudige en veilige bediening ook wanneer er meubels onder het raam zijn geplaatst 

·         Ventilatieklep met geïntegreerd stof- en insectenfilter 

·         Onderhoudsvrije afwerking binnenzijde

·         Onderhoudsvrije lijsten aan de buitenzijde

Kern van PEFC gecertificeerd hout compleet voorzien van een polyurethaan beschermlaag

Voor installatie in dakhellingen tussen 15° en 90°.

 

 

Wat zijn de verschillende glassoorten van een VELUX dakraam?

Weet u nog niet wat de verschillende glassoorten inhouden? Of heeft u een offerte met een glassoort dat u niks zegt? Wij leggen u in dit artikel uit wat het verschil in VELUX beglazing inhoud.

 

–70-glas:Veiligheidsbeglazing, een gelamineerde binnenruit voorkomt dat glasschervenloskomen in geval van glasbreuk. HR++

–50-glasHR++ beglazing (niet voor kunststof dakramen)

–60-glasRegengeluidsreducerend. Demping van het contactgeluid van regen en hagelop het dakraam. HR++

–62-glasExtra geluidsisolerende beglazing (voor de tuimeldakramen)

–66-glas3-laagse beglazing regengeluidsreducerend. Demping van het contactgeluid van regen en hagel op het dakraam. HR++

–34-glasOrnamentglas voor privacy, Opaal gekleurde binnenlaag voorkomt ongewenst binnenkijken, ideaal voor badkamers

–70Q-glasInbraakwerende beglazing. Een dikkere gelamineerde binnenruit vergroot de bescherming tegen inbraak via het glas

 

De glassoorten zijn niet altijd in elke type dakraam mogelijk. Wilt u meer weten over de juiste glaskeuze of mogelijkheden voor uw dakraam? Vraag dan via de mail of telefonisch om het juiste advies.

Zijn er onderdelen los leverbaar van VELUX dakramen?

Is uw dakraam beschadigd in de loop van de jaren of zit er een barst in uw ruit? VELUX heeft de mogelijkheden voor een onderhoudspakket om de kleine beschadigingen weg te werken maar ook losse glaselementen om een ruit te vervangen.

 

Zo zijn ook scharnieren, sluitingen enz los leverbaar, zodat u niet gelijk een heel nieuw VELUX dakraam hoeft te laten monteren.

 

Er zijn vele mogelijkheden leverbaar voor goed onderhoud zoals foam voor de ventilatieklep, smeervet, losse ondergrepen, veiligheidssloten, vulmiddel, schoonmaakset en nog meer producten die zorgen voor een lange levensduur van uw VELUX dakraam.

Welke raamdecoratie mogelijkheden zijn er voor VELUX dakramen?

Wilt u graag een verduisterend rolgordijn voor uw dakraam? Of VELUX accessoire bij een nieuw dakraam bestellen? Via Dakramennederland komt u aan de juiste dakraam decoratie voor uw VELUX dakraam. Vraag naar de mogelijkheden per dakraam, dit kan namelijk variëren per type dakraam of bedieningsmogelijkheden.

De meest voorkomende VELUX dakraam decoratie:

·         Verduisterend rolgordijn

·         Rolgordijn

·         Insectenhor

·         Buitenzonwering

·         Rolluik

·         Plisségordijn

·         Vouwgordijn

·         Verduisterend plisségordijn

·         Jaloezieën

Er zijn ook voordeelsets verkrijgbaar zoals:

1.    De combinatie van een verduisterend rolgordijn en een buitenzonwering. Alleen in de verduisterende rolgordijn kleuren: 1085, 1025, 1100, 0705.

2.    Een verduisterend plisségordijn met een buitenzonwering (de kleuren staan op www.dakramennederlandshop.nl)

3.    Een voordeelset bestaat de combinatie van een verduisterend rolgordijn met een plisségordijn in 1.

 

Uw dakraam heerlijk op de ventilatiestand

Ventileren in uw woning is enorm belangrijk, helemaal nu de huizen steeds beter geïsoleerd zijn. Uw woning isoleren is goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee, maar helaas zijn veel mensen zich er niet van bewust juist daardoor meer te moeten ventileren om zo genoeg frisse lucht in uw woning te krijgen. Zet daarom u dakraam altijd in de ventilatiestand en zorg ervoor dat er frisse lucht binnenkomt. Bent u bang dat als het regent u dan gelijk water krijgt op uw zolder? Zoals op de foto te zien, krijgt frisse lucht wel toegang, maar water niet. U hoeft dus niet bang te zijn dat er, bij elke regenbui, water binnenkomt. Uw dakraam is er voor gemaakt om de ventilatieklep open te laten staan, dat is goed voor uw gezondheid.

 

6 Goede redenen om een dakraam in uw dak te willen

De vraag of u een VELUX dakraam op uw zolder zou willen….. en waarom… Daar zijn verschillende antwoorden op te geven, bedenkt u zich eens wat het in uw woning zou kunnen betekenen.

Wij hebben alvast een aantal redenen voor u op een rij gezet:

·         Meer daglicht

·         Ventileren

·         Meer ruimte

·         Meerwaarde voor uw woning

·         Woongenot

·         Veiligheid, vluchtroute

Een VELUX dakraam is een meerwaarde voor uw woning, een zolder zonder dakraam, blijft een zolder, maar een zolder met een dakraam is een volwaardige ruimte/extra slaapkamer of werkruimte.

Wat heeft daglicht en frisse lucht voor invloed op je gezondheid?

Heeft u enig idee wat juist frisse lucht en daglicht met uw woning en leefomgeving kan doen? Mensen zijn zich vaak niet bewust van het feit dat de lucht in uw huis vaak vijf keer meer vervuild kan zijn dan de lucht buiten. De luchtkwaliteit in huizen is dan ook niet al te best. Dat is een conclusie dat uit een internationaal onderzoek is gebleken. Als u dan bedenkt dat Nederlanders gemiddeld 90% van hun tijd binnen doorbrengen en dus frisse lucht en daglicht een must zijn in uw woning.

Tegenwoordig worden de huizen en kantoren volledig geïsoleerd, wat goed is voor het milieu. Het resultaat hiervan is wel dat de isolatie er voor zorgt dat de woning vaak luchtdicht wordt gemaakt. Als hierbij niet genoeg wordt geventileerd, dan zal dit zorgen voor vochtige en ruimtes met schimmel. Dat heeft een negatief effect op de gezondheid.

Zo leest u hoe belangrijk frisse lucht en daglicht is voor uw gezondheid. VELUX dakramen kunnen hierin een grote rol spelen zodat u meer frisse lucht en daglicht in uw woning kunt binnenhalen. Heeft u nog geen idee hoe u dit moet of wilt aanpakken? Neemt u dan contact met ons op zodat wij van Dakramennederland u een goed en passend advies kunnen geven.

VELUX montagepartner, wat houdt dat in?

 

Wij van Dakramennederland zijn al sinds 2006 montagepartner van VELUX, hierdoor zijn wij VELUX dakramen specialist en volgen elk jaar de training van VELUX.

Een montagepartner moet aan de nodige eisen van VELUX voldoen voordat een bedrijf montagepartner kan worden.

De voordelen van een montagepartner van VELUX:

·         Elke VELUX Montagepartner volgt minimaal 1x per jaar een training bij VELUX Nederland B.V.

·         Elke VELUX montagepartner is aangesloten bij een geschillencommissie.

·         De montagepartner werkt volgens de montagerichtlijnen van VELUX.

·         De montagepartner heeft minimaal 2 jaar ervaring met het monteren van VELUX producten.

·         U kunt bij de montagepartner terecht voor deskundig advies, vrijblijvende offertes, aankoop & montage van VELUX producten in uw woning

·         Controle door certificering instantie SKG-IKOB

 

Specialist op het gebied van VELUX dakramen

Wij van Dakramennederland zijn gespecialiseerd op het gebied van VELUX dakramen, dakraam decoratie, dakserres, VELUX dakkapellen, BASkapellen, Dakkapellen Modulair, dakraamdecoratie, verduisterende rolgordijnen, horren, buitenzonwering, plisségordijnen, vouwgordijnen, rolluiken, veiligheidssloten, bedieningssystemen, onderhoudspakketten  maar ook voor verdere accessoires voor VELUX dakramen.

Bij Dakramennederland bieden wij de service dat bij de montage van een dakraam, dat de montage van de decoratie gratis is (de decoratie zelf niet).

Hoeveel garantie zit er op een dakraam van VELUX?

VELUX geeft 10 jaar fabrieksgarantie op de dakramen en 3 jaar fabrieksgarantie op decoratie. Dakramennederland geeft u 10 jaar garantie op de montage van uw dakraam, zodat u er zeker van bent dat u een professional aan het werk laat in uw dak.

Laat niet zomaar iemand in uw dak zagen!

Wilt u een dakraam vervangen of juist nieuw laten plaatsen? Wij als dakramenspecialist bieden u de juiste maten en prijzen voor dakramen en decoratie, vele mogelijkheden en oplossingen op dakramen gebied. Weet u na het lezen van dit artikel nog niet helemaal of u de juiste keuze maakt of heeft u nog net even iets meer informatie of zekerheid nodig, neem dan contact met ons op. Dakramennederland, altijd een goed en vakkundig advies!

 

 

Dakramennederland

Dakramennederlandshop

K.v/d Coppellostraat 20

7204 HX Zutphen

0575-542983 / 06-42812803

dakramennederland.nl

dakramennederlandshop.nl

Showroom op afspraak:

Enkweg 1B

7251EV Vorden