Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Deze Carnavalskleding kan écht niet meer!

Deze Carnavalskleding kan écht niet meer!

De tijd van Carnaval is een periode waarin alles kan en alles mag! Nou ja, alles…? De Carnavalskleding in deze lijst kun je beter thuis in de kast laten hangen, die kunnen echt niet meer!

New Kids pakken

Hilarisch die New Kids filmpjes op internet, hilarisch die TV serie en hilarisch die twee speelfilms. Net zoals de bedenkers van die gasten uit Heikantje niet zijn blijven hangen in deze historische mijlpaal van vroeger, moet jij dat ook niet doen. New Kid of Old Shit?

Politie / Soldaat / ME

Er zijn heel wat dappere handhavers van de wet en beschermers van de zwakkeren in de samenleving die hun uniform hebben verdiend, jij dus niet. Niet alleen toon je er weinig respect mee voor mensen die hun leven in de waagschaal stellen, het kan ook verwarrend zijn voor andere feestgangers, zeker met een slok op.

Terroristen

Het tegenovergestelde van ordehandhavers is minstens zo’n foute boel. We hebben al genoeg meegemaakt, niemand zit te wachten op jouw “komische” interpretatie van een terrorist. Je loopt er ook nog eens het risico mee dat je in de boeien wordt geslagen. Kies dan voor een zwart-wit gestreept boevenpak, eventueel met een ronde cartoon bom met nep lont als je zo graag als crimineel wilt rondlopen.

Racistische outfits

Er is een verschil tussen een cliché kostuum met culturele elementen en een racistische outfit. We moeten eerlijk bekennen dat die lijn niet altijd even duidelijk is. Dus speel het een beetje op safe, en houd rekening met anderen. Een “Japans” pakje kan wel, maar geen gele schmink en spleetogen alsjeblieft. En Zwarte Piet is echt alleen voor December, niet voor Carnaval. Als jouw outfit niet werkt zonder jouw huidskleur te veranderen, kun je beter gewoon iets anders uitzoeken.

Sportkleding

Tenzij jullie echt Johnny en Anita heten, heeft het geen zin om in sportkleding te verschijnen. En ook geen T-Shirt van jouw favoriete club. Dat is toch geen feestkleding? Als je echt een fan bent koop je een seizoenspas, en draag je die kleding wanneer je naar de wedstrijden gaat. Naast het feit dat een sporttenue geen greintje creativiteit uitstraalt, moet je niet denken dat je in Eindhoven in een bar binnenkomt met een Ajax shirt.

Geen kostuum

Ja, we snappen best dat er mensen zijn die niet houden van verkleedpartijtjes, dat betekent niet dat je iets te zoeken hebt op een Carnavalsfeest. Het slaat gewoon als een tang op een varken, als je toch gezellig wilt stappen in Brabant of Limburg, maar allergisch bent voor nylon pruiken zijn er ook kroegen en discotheken die niet aan Carnaval doen. Ieder zijn ding toch?

Dit kan WEL!

Je zou er haast depressief van worden, de lol is er bijna vanaf. Geen nood, hiermee scoor je wel tijdens Carnaval:

  • Draag van top tot teen een kostuum met elementen die perfect op elkaar afgestemd zijn, kies een duidelijk thema.
  • Maak het mooi maar houdt het luchtig, het kan binnen erg warm zijn. Neem wel een (goedkoop) jasje mee want het kan buiten koud zijn tijden Carnaval.
  • Vertel een verhaal met jouw kleding, creëer een nieuw personage en gedraag je daar ook naar.
  • Hoewel een masker dat je hele gezicht bedekt niet zo verstandig is, kun je met pruiken, hoeden en haarversiering uiterst origineel voor de dag komen. 
https://www.feestbeest.nl/feestkleding.html