Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

De zon, je geldmachine

Het idee van zonnepanelen

Planten zorgen ervoor dat wij kunnen leven, van het leveren van zuurstof tot en met het zorgen dat er gegeten kan worden. Zij zijn zo essentieel in de voedselkringloop dat er vrijwel geen kans op overleven is zonder hen! De vraag is wat maakt ze dan zo speciaal? Fotosynthese is het antwoord hierop, dit betekent dat ze met behulp van zonne-energie (fotonen) moleculen kunnen maken. Dit kan ook op een andere manier (zover we weten), maar dat kunnen enkel kleine gespecialiseerde organisme. De planten maken dus van iets wat gratis verkrijgbaar is producten die van waarde zijn! Dus wetenschappers begonnen met denken, hoe kunnen wij deze energie gebruiken in ons voordeel? Zo was het zonnepaneel ontstaan, deze zet de zonne-energie om in elektrische energie.

Opbrengsten zonnepanelen

Een zonnepaneel is een hele verstandige investering, je bent zowel goed bezig voor het milieu als voor je eigen portemonnee. Een gemiddeld zonnepaneel die op het zuiden ligt levert zo ongeveer 250 kWh (kilowattuur) per jaar op. Afhankelijk van jouw energieleverancier zijn de prijzen verschillend, maar het ligt om de 22 cent heen, dus dat ongeveer 55 euro dat je per jaar bespaard door enkel één zonnepaneel te hebben. Deze investering is dus na enkele jaren terugverdient! Daarbovenop komt ook dat de energieprijzen waarschijnlijk gaan stijgen aangezien er meer vraag naar energie komt doordat mensen van het gas af gaan. De levensduur van een zonnepaneel is afhankelijk van allerlei factoren, maar je kan ervanuit gaan dat een zonnepaneel ongeveer 25 tot 30 jaar meegaat.

Subsidies zonnepanelen

Helaas stimuleert de regering het kopen van zonnepanelen niet meer met behulp van subsidies, Dit deden ze vroeger, omdat de zonnepanelen zo duur waren in contrast tot de opbrengsten. De zonnepanelen waren veel minder efficiënt, maar dat is op het moment niet meer het geval omdat de techniek veel verder is gegaan en daardoor je meer opbrengsten hebt dan vroeger.

https://www.wijsmanduurzaam.nl