Gulfamanaflashwebsites

Riet is een veelzijdig materiaal dat gebruikt wordt voor het vervaardigen heel wat producten. Zo kan je heel wat rieten mandjes vinden en zijn ook rieten stoelen erg populair. Riet wordt al eeuwenlang in stoelen verwerkt, vroeger werden rieten stoelen gemaakt omdat ze zeer duurzaam zijn en omdat riet makkelijk te verkrijgen en vrij goedkoop was. Door het riet te weven kon men vrij stevige materialen maken, niet alleen manden en stoelen maar ook omheiningen en daken. Genoeg redenen dus om het gebruik van riet populair te maken.

Tegenwoordig worden er nog steeds veel protucten van riet gemaakt, al wordt er ook steeds vaker gebruik gemaakt van een kunststof die gemaakt is om heel erg op riet te lijken. Rieten stoelen zijn nog steeds populair en er zijn ook veel woonaccessoires in riet te verkrijgen zoals mandjes en dozen of een poef. Riet is niet meer populair voor dezelfde redenen als vroeger, maar vooral omdat het erg mooi is en een rustieke uitstraling heeft. 

Wat ook weer aan populariteit wint, is een rieten kap over het huis in plaats van een pannendak. Een rieten dak is namelijk erg duurzaam en geeft de woning ook een rustieke uitstraling. Rieten daken van tegenwoordig zijn van echte topkwaliteit en halen makkelijk een levensduur van wel 20 tot 30 jaar als ze eenmaal in de vijf jaar onderhouden worden. Een rietdekker is dan ook echte vakmens geworden die een perfect dak aflevert. Een rieten kap geeft een unieke uitstraling aan huizen die een pannendak niet kan evenaren. Bovendien heeft het ook leuke eigenschappen, zoals dat het van kleur verandert bij regen en zonnig weer en bij het ouder worden. Er zijn ook mensen die niet heel hun huis van een rieten dak willen voorzien, maar kiezen voor een rieten dak op de veranda of een rieten afdak.

http://www.rietwerk.nl/