Gulfamanaflashwebsites

De ene houdt van roestvrijstaal, de ander van hout; ik hou van acrylaat. Ik vind het de mooiste soort kunststof dat er is. Dat komt omdat acrylaat overal bij past omdat het transparant materiaal is. Het wordt ook wel perspex, PMMA of plexiglas genoemd. Ik heb veel dingen in huis staan die van acrylaat platen zijn gemaakt. Zo zijn mijn eetkamerstoelen van acrylaat echte eyecatchers. Het is een opvallend materiaal in mijn huis omdat ik er zoveel spullen van heb. Het maakt mijn huis bijzonder. Alhoewel er vele kleuren acrylaat bestaan, is de gewone blanco variant mijn favoriet.

Voordelen ten opzichte van glas

Inderdaad, acrylaat is makkelijk te verwarren met glas. Desondanks hebben zij beide andere eigenschappen. Zo is acrylaat vele malen lichter in gewicht dan glas en dat vind ik wel een van de grootste voordelen. Het is ook vele malen sterker, dus de kans op breuk is vele malen minder groot. Als je denkt dat glas optisch het helderste materiaal is wat er bestaat, dan zal ik je verrassen; dit is nl. niet waar. Acrylaat is helderder dan glas! Glas krast snel, acrylaat daarentegen is erg krasbestendig. Ondanks dat acrylaat een kunststof is, is het erg kleurbestendig. Dus gekleurd acrylaat behoudt zijn kleur tot in den treure.

Het luxe gevoel

Je begrijpt nu vast wel waarom ik acrylaat verkies boven glas. De voordelen van acrylaat ten opzichte van glas zijn talloos. Maar waarom ben ik nou zo dol op dat materiaal? Dat komt eigenlijk door de decoratieve waarde. Het materiaal glanst prachtig. Als de zon erop valt is het zó mooi! Het geeft me een luxueus gevoel. Net als diamanten dat doen. Het is eenvoudig schoon te houden en het blijft ook zo mooi. Ik heb alweer een nieuw meubelstuk van acrylaat op mijn wensenlijstje staan: een hoektafeltje voor in de gang.