Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

De juiste tegelformaten voor uw ruimte

Het kiezen van de juiste maat tegel voor een bepaalde ruimte kan erg tricky zijn. Het is niet voor iedereen even duidelijk of vloertegels van een bepaald formaat nou het beste binnen in de woonkamer, buiten of in de badkamer geplaats moeten worden. Ook het plaatsen van wandtegels is lastig wanneer u hier weinig ervaring mee heeft. In dit artikel zullen de formaten van tegels kort behandeld worden, zodat u een indicatie heeft wat de mogelijkheden voor wand- of vloertegels zijn. Maar wanneer u verdere informatie nodig hebt dan alleen formaten en afgestemd advies wilt hebben voor uw wand of vloer, dan kunt u het beste terecht bij een erkende specialist op dit gebied zoals Pand 16.

Wat zijn de juiste formaten in uw ruimte?

U kunt tegels voor zowel vloeren als wanden in duizenden maten vinden, daarom wordt er hier uitgegaan van de onderstaande standaard maten. Nogmaals, dit wordt gedaan om u een indicatie te geven waar de verschillende formaten vloertegels en wandtegels voor worden gebruikt.

120×120, 90×90, 80×80, 75×75

60×60, 20×20

30×60

De formaten onder het eerste puntje zijn toepasbaar op woonkamers, gangen en open keukens. Door de grootte wordt gaafheid gecreëerd, waardoor er een huiselijk gevoel ontstaat in de ruimte. Het is doorgaans een optie om de grotere formaten te combineren met de kleine 20×20 tegels wat chique oogt. De 60×60 formaat tegels zijn als vloertegels vooral voor buiten bedoeld. De 30×60 zijn in de basis wandtegels die voor toilet of badkamer bedoeld zijn. Dit zijn echter alleen indicaties en op basis van materiaal kan er over de vloertegels en wandtegels gezegd worden of ze geschikt zijn voor uw ruimte.

Een nieuwe tegelvloer of tegelwand van Pand 16

Uw nieuwe tegelvloer of tegelwand kunt u het beste halen bij Pand 16. Buiten het feit dat Pand 16 sowieso de juiste formaten voor elke wand of vloer in uw ruimte kan bepalen, hebben zij ook het breedste aanbod aan materialen én soorten tegelvloeren en tegelwanden staan op de website alle tegels voor zowel wanden als vloeren op een rijtje. Hierin kunt u tevens dieper inzoomen op de materialen en formaten tegels die beschikbaar zijn. Om uw definitieve beslissing te maken kan u de showroom van Pand 16 bezoeken waar u advies op maat ontvangt en alle tegelvloeren en tegelwanden in het echt kunt bekijken!

 

https://www.pand16.nl/