Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

De ecologische hovenier in Heerhugowaard

Bij ecologisch of natuurlijk tuinieren vormt de natuur het uitgangspunt. Dit begint met de omstandigheden van uw tuin zoals grondsoort en ligging. Door hier al bij het ontwerp en plantenkeuze rekening te houden kunt u veel werk vermijden. Om het uzelf nog makkelijker te maken kunt u De Noord-Hollandse Tuinman inschakelen om van uw tuin een ecologische tuin te maken. Deze ecologische hovenier werkt in de gehele provincie Noord-Holland, zoals Heerhugowaard, Alkmaar en Hoorn.

De ecologische tuin in vogelvlucht

Een ecologische tuin is niet te netjes is, een niet te nette tuin trekt namelijk de meeste dieren aan. Zeker als er schuilplaatsen aanwezig zijn in de vorm van een takkenwal of een begroeide muur. Een ecologische tuin is een tuin met een grote verscheidenheid aan planten, bomen en struiken, hierdoor krijgt u een grotere variatie in dieren die in uw tuin leven. Hierbij moet u denken aan vele soorten insecten zoals vlinders en verschillende vogels. In een ecologische tuin vormen de beplanting en de dieren samen een kringloop zodat u niet veel werk aan de tuin heeft.

De vakkundige en ecologische hovenier in o.a. Heerhugowaard

De filosofie van De Noord-Hollandse Tuinman is het creëren van een ‘levende’ tuin. Een plek waar mens, dier en plant in harmonie naast elkaar leven, waar respect voor alles wat leeft in de tuin het uitgangspunt is. Niet voor niets staat het verantwoord omgaan met de natuur centraal in de bedrijfsvoering van dit hoveniersbedrijf. Zo worden geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmatige meststoffen gebruikt, alleen waar nodig natuurlijke bestrijdingsmiddelen en meststoffen. Daarnaast wordt zo veel mogelijk van het tuinafval en materialen verwekt tot natuurlijke bemesting (compost). Zo ontstaat een gezond bodemleven, ontwikkelt de beplanting zich sterk en krijgt ongewenste begroeiing nauwelijks een kans.

De Noord-Hollandse Tuinman is bewust een klein hoveniersbedrijf. Het gezicht achter het hoveniersbedrijf, Gert-Jan Klercq, hecht veel waarde aan een persoonlijk en informeel contact met klanten en leveranciers. Hij wil daarmee de drempel voor u om de tuin in goede conditie te houden zo laag mogelijk houden. Van de eerste bespreking tot het planten van de laatste tuinbeplanting of het leggen van de laatste tegel, alles wordt door hem geregeld zonder tussenkomst van anderen. Als Noord-Hollandse Tuinman werkt hij in de gehele provincie Noord-Holland, zoals Heerhugowaard, Alkmaar en Hoorn.