Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Brommer olie kopen

Er rijden meer 4-takt brommers rond dan 2-takt brommers. De motoren zitten anders in elkaar, een 2-takt motor moet je op een andere wijze onderhouden. De brommer olie speelt hierbij een belangrijke rol. Omdat je online veel minder informatie kunt vinden over 2-takt motoren geven we je hier wat meer informatie over 2-takt brommer olie.

 

Verschil tussen 2-takt en 4-takt

Een 4-takt brommer verbruikt nagenoeg geen brommer olie. Bij een 2-takt motor wordt de olie gemengd met de benzine zodat er voldoende smering is voor de motor. Omdat deze olie na verloop van tijd zal verbranden moet je deze dus tijdig aanvullen. Anders zal de motor vastlopen en dat wil je uiteraard voorkomen.

 

Brommer olie peil controleren

Bij moderne 2-takt scooters zal er netjes een lampje gaan branden wanneer de brommer olie bijna op is. Toch is het verstandig van tijd tot tijd ook zelf even het brommer olie peil te controleren mocht het lampje niet werken, of wanneer de sensor niet goed functioneert. Wanneer het oliepeil te laag blijkt te zijn moet je deze zo snel mogelijk aanvullen of vervangen.

 

Welk merk brommer olie?

Voor de meeste 2-takt scooter heb je de vrije keuze om een merk te kiezen, let wel op de viscositeit ofwel de vloeibaarheid van de brommer olie. In de handleiding zie je welke olie je moet gebruiken. In de regel is het niet zo goed om het merk en type vaak te verwisselen. Mocht je toch graag een ander merk proberen rijd dan de oude brommer olie eerst bijna op, of maak het oliereservoir vooraf leeg zodat je geen olie gaat mengen.

 

Wanneer je de brommer olie regelmatig controleert en aanvult zul je minder kosten hebben aan onderhoud. Zeker bij 2-takt brommers is de juiste brommer olie van groot belang. Maak dus de juiste keuze en stel op tijd vragen aan de leverancier als je twijfelt.

http://www.e46.nl/verkeer/scooter-olie-kopen-online/