Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Breaktank om drinkwater te beveiligen

In het geval u een breaktank wilt om uw drinkwater te beveiligen zit u bij aan het juiste adres. Door breaktanks te plaatsen tussen de drinkwateraansluiting en de binneninstallatie wordt er voorkomen dat vervuild, en dus mogelijk gevaarlijk, water terugstroomt de drinkwaterleidingen in. Met een slim systeem dat een overmaat aan terugkerend water afvangt kan men zorgen voor een veiligheidsmechanisme dat kraanwater schoon houdt.

Het gaat hierbij om bescherming met een breaktank tegen microbiologisch of met virussen gecontamineerd water dat in categorie 5 valt. Dat kan bijvoorbeeld gaan om water van slachterijen, tandartspraktijken, mortuaria, pluimveehouders, autowasserettes, wasserijen, maar ook om stilstaand water van sproeiinstallaties tegen brand. Het is noodzakelijk om een breaktank te installeren. In de gevallen dat het verplicht is om breaktanks te gebruiken gaat het conform EN1717.

Breaktanks combineren met andere installaties

Drinkwater beveiligen met breaktanks is één ding. Daarnaast kan men het watersysteem uitbreiden met installaties zoals een grijswatersysteem, een regenwatersysteem of iets vergelijkbaars. Door een breaktank te koppelen aan zo’n installatie heeft u er dubbel profijt van. Zo kunt u aan de ene kant zelfstandig nieuw kraanwater produceren door licht vervuild water te recyclen. Aan de andere kant kunt u dit besparende water tevens beveiligen tegen contaminatie waardoor het rendabel blijft. Men kan op die manier iets doen voor de natuur doen kostbaar drinkwater te besparen met gerecycled water en door dit te beveiligen tegen vervuiling uit het leidingnet. Bel daarom gauw met éen van onze specialisten en zorg ervoor dat u beschikt over zo’n duurzame watervoorziening. Laat daarvoor een hoge kwaliteit breaktank installeren tezamen met andere watersystemen.

Ga naar de website

Ga naar de website van ons bedrijf en kom meer te weten over breaktanks en vergelijkbare installaties die het milieu besparen. Verder kan een specialist u persoonlijk te woord staan en u raad geven over de keuze van het model (AA of AB) en de montage. Wilt u dus een aankoop doen of wenst u een consult dan kunt u voor vragen over breaktanks bij ons zijn.