Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Badkamerrenovatie

Tips voor een zorgeloze badkamerrenovatie

Wil je je badkamer verbouwen naar een nieuwe plek om tot rust te komen? Bij zo een renovatieproject komt heel wat kijken. Hieronder enkele tips om jouw badkamerrenovatie vlot en stressloos te laten verlopen.

Maak een goede planning voor een zorgeloze renovatie

Waarschijnlijk sta je te springen om zo snel mogelijk te beginnen met de renovatiewerken. Toch is het belangrijk om voor je begint even stil te staan bij de verschillende uit te voeren werken en een haalbare planning te maken. Door op voorhand stil te staan bij de mogelijke pijnpunten en hiervoor voldoende tijd uit te trekken, zullen je renovatiewerken vlotter verlopen.

Kies de juiste materialen voor een lange levensduur

Nadat je planning is opgesteld is het belangrijk om de juiste keuzes te maken op vlak van materiaal en verlichting om nog lang te kunnen genieten van jouw gloednieuwe badkamer. Zijn de materialen waterbestendig? Kies voor een vloer die tegen water kan. Pas op met glimmende tegels; deze kunnen erg glad worden wanneer ze nat zijn. Ook de lijm en de verf die je gebruikt, moeten waterdicht zijn.

Ventilatiemogelijkheden

Ten slotte is het belangrijk om bij je badkamerrenovatie een goed werkend ventilatiesysteem te laten installeren. Het gebrek aan ramen kan namelijk een probleem zorgen voor de verluchting van jouw badkamer. In een vochtige badkamer kunnen er gemakkelijk schimmels ontstaan.

 

https://www.dphousing.be/