Gulfamana flash websites
Image default
Business / Construction and Maintenance

Asbest in Bouwkundige keuring Amsterdam

Asbest in Bouwkunddige keuring Amsterdam

Tijdens een asbestinventarisatie wordt er nauwgezet onderzoek verricht naar de aanwezigheid van asbesthoudende materialen in een pand of woning. Er kunnen verschillende aanleidingen zijn voor een dergelijk onderzoek: Mogelijk bent u van plan om vastgoed te kopen of verkopen en wilt u aanvullende informatie voor het bepalen van een passende verkoopprijs.

Asbest in het bouwkundig rapport

Of u heeft reeds een sterk vermoeden dat er asbest aanwezig zal zijn, en zet de eerste stappen naar het verwijderen hiervan.

Anderzijds kunt u ook gedwongen zijn om een asbestinventarisatie uit te laten voeren wanneer er een gegrond vermoeden bestaat dat de aanwezigheid van asbest daadwerkelijk schadelijke gevolgen kan hebben, door de manier waarop het is toegepast. U bent namelijk niet altijd verplicht om asbest te (laten) verwijderen, dit is afhankelijk van het geschatte gezondheidsriciso op de toegepaste locatie. Juist in dergelijke gevallen kan een asbestinventarisatie bijdragen tot het behoud van een veilige situatie.

 Asbest check en de voordelen van de keuring

Met name wanneer er renovaties plaats vinden in en rond een pand vormt dit een uitgelezen kans om een asbestinventarisatie uit te laten voeren. Juist tijdens hak- en sloopwerkzaamheden is de kans namelijk groot dat er op asbesthoudend materiaal gestoten wordt, wat vervolgens de kans krijgt om zich te verspreiden -met alle gezondheidsrisico’s vandien. Een asbestinventarisatie is in de meeste gevallen dan ook geen overbodige luxe maar een verstandige keuze voor een veilige leefomgeving.

 Feiten van asbest en het rol van een bouwkundig rapport in Amsterdam

Aangezien asbest vele gezondheidsrisico’s oplevert, dient er uiterst secuur gewerkt te worden bij het inventariseren en verwijderen ervan. De inventarisatie mag dan ook enkel worden uitgevoerd door speciale, volgens de zogenaamde SC-530/SC-540 norm gecertificeerde bedrijven.

 

Landelijk gelden er uitgebreide wetten en normen voor de werkzaamheden binnen de asbest-keten en slechts in bepaalde gevallen is het toegestaan om zelf asbest te verwijderen.

Vakkundig uitvoering van een Asbest keuring

En professionele asbestinventarisatie geeft helder inzicht in de aanwezigheid van dit gevaarlijke materiaal, en de opties welke u heeft om hier iets aan te doen.

 

Bij Bouwkundige keuring Amsterdam bent u aan het juiste adres voor het veilig inventariseren van asbest in uw pand of woning, en deskunig advies omtrentu specifieke situatie. Neem daarom vandaag nog contact met ons op!

 

 

 

https://bouwkundige-keuringamsterdam.nl